Těstovinový salát s lilkem

zizala Kuchařka: zizala

4 porce Saláty 9 názorů

Suroviny

400 g těstovin (penne, rigatti a podobně, pokud koupíte celozrnné, neváhejte je použít)
asi 350 g lilku
350 g cherry rajčátek
3 jarní cibulky
sůl
pepř
olivový olej
bazalka
(já jsem ještě přidala mozzarellu, jednak nám tam pasovala a máme ji rádi a jednak jsem chtěla, aby v salátu byla obsažena nějaká bílkovina. Klidně ale dejte třeba tuňáka nebo vařená vejce. Taky česnek by tam byl býval dobrý)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve výrazně osolené vodě vaříme těstoviny tzv. na skus.

  2. Na oleji pomalu prosmažujeme nakrájené cibulky, aby se spíše jen dusily.

  3. Pak přihodíme lilek nakrájený na kostky o hraně asi 2,5 cm, osolíme, opepříme, prudčeji osmahneme a pak zakryjeme poklicí a dusíme asi 10-15 minut, dokud lilek nezměkne.

  4. Přidáme rozčtvrcená rajčátka a chvíli povaříme, jen aby změkla, neměla by se úplně rozvařit.

  5. Vypneme zdroj tepla, přidáme scezené těstoviny, natrhanou bazalku, jen promícháme a necháme vychladit.

  6. Můžete ještě pokapat dobrým olivovým olejem.

    Já jsem do vychladlého salátu ještě zamíchala natrhanou mozzarellu.

Poznámka

Italové nedávají do těstovinových salátů žádné pojidlo jako majonézu, jogurt nebo smetanu.

Recept mám ze stránek www.giallozafferano.it

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstovinový salát s lilkem

  • zizala zizala(autorka receptu)

    cecilka: :-O Sice jsem ráda, že někdo vyzkoušel, ale jak to čtu, jde už o jiný recept :-D:-D Takováto kombinace by mne nenapadla a na mne je tam už moc různých chutí, já jsem vyznavačka jednoduchosti (v kuchyni, pochopitelně:-)))

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    cathleen: Díky za fotku:-K:yes:, dala jsem si ji jako hlavní, pokud nevadí :-8

    MarcelaPa: Díky, jsem ráda, že se Ti recept líbí :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jujda, nějak mi uteklo, žes sem salát dala - přidám fotky, můžu?;-)Je opravdu výborný, lehký a přesto zasytí:yes::yes:

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    :-K:-K:-K,skvelý recept, včera som ho použila ako inšpiráciu na rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu, pridala som aj pretlačený cesnak a namiesto mozzarelly, pretože som ju nemala, som dala konzervu bielej fauzule + žampióny. :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p.

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Tak to bych si v dnešním vedru dala k obědu.:-p Lehké, nepřeplácané.:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca

    zizala: myslela jsem ugrilovat větší kusy a nakrájet potom. Když grilujeme, tak já si pro sebe dělám skoro výhradně zeleninu:-p:-p. Ale je asi fakt, že při Tvém způsobu úpravy se lépe propojí všechny chutě, takže tentokrát zřejmě opravdu experimentovat nebudu a budu se držet Tvého receptu:-8:-):-K

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Danca: Já Ti nevím Dančo. Jsou to malé kousky zeleniny, propadnou roštem ;-)
    Ta zeleninová směs má skvělou chuť a bylo to moc dobré i teplé, klidně by to mohl být oběd, lehce posypané parmezánem :-p

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Líbí, moc!!!!!!:-p:yes: Kdybych tu zeleninu ogrilovala, taky by to šlo, že???

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pro takové horké dny jako dnes prima večeře:-D:-p+:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: lilek recepty těstovinový salát recepty lilek testovinovy salat lilek recept na lilek salát s lilkem lilek recept s těstoviny těstovinový salát se zeleninou a s lilkem těstoviny s lilkem těstovinový salát recepty recept na těstovinový salát tunákový salát s cuketou a lilkem lilkový salát jak ugrilovat lilek top recept testovinovy salat cuketa lilek salat s lilkem a masem co jsou rigatti rigatti jídlo těstoviny salát s zampiony a lilkem