Pečená krkovice s lilkem a smetanou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 100 min 2 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

2 plátky krkovice bez kosti
1 větší lilek
1 kelímek smetany ke šlehání (200 ml)
1 lžíce hořčice
sůl, pepř
rozmarýn
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na zhruba 1 cm kolečka. Osolíme je a chvíli necháme vypotit. Pak je otřeme a vložíme do zapékací misky.

  2. Krkovici nemusíme klepat. Osolíme ji, opepříme a potřeme hořčicí z obou stran. Vložíme ji na lilek, posypeme troškou rozmarýnu a zalijeme smetanou.

  3. Zapékaci misku-(pekáček) zakryjeme alobalem a pečeme na 190 stupňů zhruba 50 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě zhruba 30-40 minut bez alobalu, aby maso i lilek dostalo zlatavou barvu.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 151 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená krkovice s lilkem a smetanou

  • Milada V.: Moc děkuji!! :-K

    Odpovědět

  • Milada V. Milada V.(neregistrovaný)

    Z fotky je vidět, že je to další ÚŽASNÁ MŇAMKA, což mě u Jany Remkové vůbec nepřekvapuje, protože její recepty jsou vždycky SÁZKA NA JISTOTU a naprosto SKVĚLÉ!
    :-) :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Dobrota..:yes::yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Ten lilek musí mít výbornou chuť<3. Jako hlavní chod bych si ho dala s bramborem.:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená krkovice se smetanou pečená krkovička plátky prirodni platek s lilkem zapečená vepřová krkovice se smetanou veprova krkovice s lilkem coz pečené krkovice krkovička s lilkem recepty krkovice lilek pečená krkovice pečená krkovička se smetanou zapečená vepřová krkovice kuskus s lilkem a smetanou zapečená krkovice s brambory a lilkem recepty s lilkem syrem a smetanou veprova krkovice s lilkem a cuketou pecena

Zapomněl/a jsem heslo