Karamelizované vlašské ořechy

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 30 minut (bez loupání a chladnutí) Moučníky , Dia a bezlepkové, Smažené 2 názory

Suroviny

vlašské ořechy
kokosový cukr
voda
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vlašské ořechy rozprostřeme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme při 180°C přibližně patnáct minut. Čím větší kousky máme, tím lépe.

  2. Po upečení vyndáme z trouby a na větší nepřilnavé pánvi za stálého míchání připravíme karamel z vody a kokosového cukru. Vody i cukru použijeme přiměřeně, podle toho, kolik máme ořechů, a dbáme na to, abychom karamel nepřipálili, jinak by zhořkl. Jakmile se karamel rozvoní, přisypeme ořechy, důkladně promícháváme a opékáme do křupava.

  3. Nakonec vysypeme zpátky na plech a necháme vychladnout. Jsou úžasně křehké, díky kokosovému cukru po nich nebudete mít vlčí hlad, a pozor, prudce jedlé. ;)

Poznámka

Další mé recepty na:

https://petrakupkovalifestyle.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karamelizované vlašské ořechy

Tématické fráze: karamelizované ořechy karamelizované ořechy v medu vlašské ořechy pečené v troubě karamelizovane orechy na kolac ořechy karamelizované recept karamelizované ořechy recept

Zapomněl/a jsem heslo