Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 383 kJ / 2 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 294,23 g |
Tuky | 191,38 g |
Vláknina | 6,58 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 836 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 12,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové plecko a bůček nakrájíme na kostky, posypeme solí a cukrem, promícháme a necháme v lednici po dobu 24 hodin. Následující den maso rozemeleme v mlýnku na sítku (šajbě) 8 mm. Koření smícháme ve 100 ml vody (lepší by byl vývar), přidejte k mletému masu, důkladně promíchejte. Směs koření můžete upravit podle svých chuťových buněk. Nakonec vmícháme želatinu a znovu promícháme. Naplníme předem namočená kolagenová střeva (v teplé vodě). Obsah musí být ve střevech bez vzduchových bublin a docela upěchovaný (pozor, může prasknout obal).
Krok 2: V nádobě převaříme vodu, ustálíme teplotu na nějakých 75-80 °C, vložíme obaly se směsí a při této teplotě vaříme minimálně 2 hodiny. Po této době vytáhneme obaly a zavěsíme do chladna k úplnému vychlazení, a to nejméně 12 hodin.
Krok 3: Po ochutnání jsme usoudili, že by se mohlo dát o ždibek koriandru více, protože má vynikající chuť.
Zveřejněno 23. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí lančmít podle Pavla a Majky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4zA
Moje poznámka
Domácí lančmít podle Pavla a Majky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4zA
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 16 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 23 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Bramborové chipsy z HF
Přidáno 13. 6. 2025 06:00
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 1 hodinou
Vaječná pomazánka
Valis před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 1 hodinou
Květáková polévka s koprem
Valis před 2 hodinami
Jednoduché langoše
Veronika_1 před 2 hodinami
Jihočeská kulajda
misak2 před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Drejka741 před 4 hodinami
Kuřecí prsa na žampionech
Popelka888 před 5 hodinami
Perníková roláda
Chmelova před 5 hodinami
Koprová polévka
Radka61 před 9 hodinami
Tématické fráze:
domácí lančmít recept,
domácí lančmít
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
praganda,
sůl,
pepř,
cukr moučkový,
česnek granulovaný,
majoránka,
koriandr,
želatina,
voda,
Komentáře (8)
Pro mě to je jako přidávat želatinu do tlačenky - proto jsem se ptala.