Pizza Margherita (pečená v remosce Grand 4 l)

Pizzy Doba přípravy: 100 minut 2 názory

Pizzy Doba přípravy: 100 minut 2 názory

Suroviny 1 porce

Ingredience na těsto:
300 g hladké mouky
150 ml vody
20 g droždí
1 lžíce oleje
1/2 Ižičky soli
olej na vymazání mísy
Ingredience na pizzu:
400 g rajčat
250 g mozzarelly
hrst čerstvé bazalky
olej na vymazání mísy
trochu soli

Postup přípravy receptu

  1. Postup těsto:
    Mouku smícháme s droždím rozpuštěným ve vlažné vodě a oleji. Mírně osolíme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, které se začne odlepovat od stěn mísy. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Vykynuté těsto znovu krátce prohněteme, vložíme do olejem vymazané remosky a čistou rukou těsto po dně rozprostřeme. Těsto můžeme také rozválet na placku na vále potřeným trochou oleje. Dbáme na to, aby těsto vyplnilo celé dno a okraje byly nepatrně zdvižené.

  2. Postup na ozdobení pizzy:
    Na těsto v remosce poklademe spařená, oloupaná, jemně pokrájená rajčata, poloviční množství na kostičky nakrájené mozzarelly, posypeme trochou soli, nasekanou bazalkou, pokapeme olejem a zapečeme.

  3. Pečeme asi 25-30 minut - dokud nezačne těsto na okrajích zlátnout.

  4. Než pizzu vyjmeme z remosky, posypeme ji zbývajícím sýrem, zakryjeme horkým víkem, vypneme ze sítě a 5 minut necháme ještě v remosce, dokud se mozzarella nerozpustí. Hotovou pizzu krájíme na porce.

Poznámka od kuchařky

Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně,,.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Pizza Margherita (pečená v remosce Grand 4 l)

  • casino casino

    Svého času jsem se v domácích podmínkách pokoušel připravovat pizzu jako z pizzerie...
    Mimo jiné i v remosce. resp. pomocí dvou remoskových těles - jedno zespodu, druhé shora...
    Jak to dopadlo?
    No, Italy mám co by Fibingerová kamenem dohodila...;-):-):-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Milovníci pizzy se asi chytají za hlavu:omg: Název nechávám - ale dle mne je to prostě buchta s příchutí Margherity....

    Odpovědět