Pizza Margherita

aja.g Kuchařka: aja.g

Pizzy 9 názorů

Suroviny

400 ml vody
špetka cukru
špetka soli
700 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vykynuté těsto rozvážíme po 200 g bocháncích na jednu porci, uděláme korpusy na plechy

    = moje oblíbená verze- pomašlujeme ostrým kečupem a obložíme na pánvi orestovanou a zchladlou náplní z kuřecích nudliček se zeleninou.

  2. Pečeme na horkovzduch při 250°C / cca 10 minut. Prvních 5 minut jenom korpus potřený olejem, vyndáme, dáme náplň a dalších 5 minut dopečeme. Okraje musí být zlatavé.

  3. Originál verze této pizzy je

    6 PL rajčatové omáčky -

    1 šálek oloupaných rajčat, 1 PL olivového oleje, 1 nasekaný velký stroužek česneku, 1/4 ČL chilli papriček, 1/2 ČL suš.dobromysli, 1/4 ČL cukru, 1/4 ČL soli a pepř na dochucení.

    Všechny přísady smíchat a vařit asi 10 minut do zhoustnutí. Nechat vychladit a dát na předpečený korpus.

    Na to-

    1 šálek nahrubo nastrouhané Mozzarelly

    čtvrt šálku Ricotty

    množství je na 3 200g pizzy.

    Takže si ji každý upraví podle své chuti...

Poznámka

Na plech stačí poloviční dávka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pizza Margherita

  • Miluse Rambouskova Miluse Rambouskova(neregistrovaná)

    Davat recept na svetoznamou pizzu z hlavy a nebo podle ceskych pizzerii je vic nez odvazné. To je jako kdyby si nejaky ital delal knedlo-zelo-vepro a radil jej zasypat strouhanym syrem!!!!
    Je pravda, ze sto lidì sto chuti, ale ORIGINAL je ORIGINAL.......

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Ba ne, není to Pizza Margherita
    Možná je to "Pizza Margherita" počesku
    Pominu-li, co všechno je v receptu navíc, tak jedna ingredience chybí: BAZALKA!!! Samozřejmě čerstvá...

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Tak to jsem ráda, že jsme se společnými silami dobrali ke spokojenosti :yes:Dobrou chuť:-!

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jj, teď s tou opravou je to pravá Margarita. Pizza s proslaveným názvem vyžaduje přesné ingredience, to prostě nelze okecat. Ta výjimečnost je právě v té náplni ;-):-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Ajo-omáčka je:yes:

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    takže ať se tady nedohadujeme, jsem to upravila a doplnila, snad ke spokojenosti všech:-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Ajo nesouhlasím, někde možná.Ve většině pizzerií si na oleji osmahnou cibulku a podusí s passatou, česnekem a bazalkou.

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Recept je z kuchařské knihy Bible domácího pečení od Rose Levyová Beranbaumová pod tímto názvem. A kečup dávají v každé české pizzerii. Ale sto lidí sto chutí, nikomu nic nevnucuji;-)

    Odpovědět

  • infinitiG20 infinitiG20(neregistrovaný)

    Zajímavé, ale tohle nemůže být Margherita, nemluvě o tom, že kečup nemá na žádné pizze co dělat ;-( Spíše jde o český pokus "co dům dal". Anebo tomu neříkejme "pizza margherita" a je to O.K.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pizza originál recepty pizza margarita recept pizza margarita pizza margarita recept pizza recept recepty pizza pizza margareta pizza margaretha pizza original pizza margharita margarita pizza pizza margharita recept pizza recept original pizza original recept original pizza pizza recept margarita recept na pizzu margarita originál recept na pizzu pizza margaretha recept original testo na pizzu

Zapomněl/a jsem heslo