Perníčky s dřevěným dekorem
Těsto na perníčky má zpravidla stejné složení a nesmí v něm chybět máslo, med a koření. Vykrajované tvary z těsta však můžeme zdobit ještě před pečením, tak jako v tomto receptu a vytvořit tak dřevěný dekor. Netradiční a krásné.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 590 kJ / 6 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,94 g |
Tuky | 220,24 g |
Vláknina | 34,60 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 431 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 896,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do mísy, zpracujeme na hladké těsto a dáme jej do druhého dne do lednice.
Krok 2: Pak těsto vyválíme na asi 4 mm silný plát. Vykrájíme tvary a poklademe je na plech s pečicím papírem. Mezitím si přichystáme dvě mašlovačky, ideálně silikonové.
Krok 3: Pak mašlovačkou každý tvar potřeme kakaem rozmíchaným s vodou. Druhou, suchou a čistou, mašlovačkou přes to párkrát přejedeme.
Krok 4: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 160 °C asi 5-7 minut, podle typu trouby. Když se perníčky odlepují od papíru, jsou hotové. Vzor se ukáže při pečení v troubě.
Krok 5: Hotové perníčky hned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se leskly.
Zveřejněno 6. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky s dřevěným dekorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rzM4
Moje poznámka
Perníčky s dřevěným dekorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rzM4
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 44 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 49 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
med,
kakao,
vejce,
prášek do perníku,
koření do perníku,
kakao,
vejce
Komentáře (9)