Krůtí polévka paní hajné ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 2 hod 8 porcí Polévky 3 názory

Suroviny

2 ks krůtí krk
1 ks krůtí prsní kost
1 ks malá cibule
3 stroužky česnek
2 ks mrkev
1 ks petržel
1/4 ks celer
2,5 l voda
4 kuličky nové koření
6 kuličky celý pepř
1 ks vejce
100 g hrubá mouka
50 g pšeničná krupice
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce se studenou vodou vložím krky a kost, osolím, přidám koření, cibuli, česnek a přivedu k varu. Stáhnu oheň (snížím teplotu) a nechám pomalu vařit. Po 1/2 hodině vložím kořenovou zeleninu a dále vařím.

  2. Asi po další půlhodině polévku scedím. Z osoleného vejce, hrubé mouky a krupice udělám tužší těsto, které na jemném struhadle upravím na drobné nepravidelné nudličky.

  3. Tyto nudličky vsypu do vroucí scezené polévky a zavařím, pak zpět do polévky vložím vařenou mrkev (můžete vložit všechnu kořenovou zeleninu i maso z krku) a podávám s petrželí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí polévka paní hajné ze „Šlajfu“

  • klukodvody klukodvody

    Tady stačilo změnit vložku do polévky .Je to Váš recept a Vaše volba dát kopii své polévky a přidat místo nočků strouhání .

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Vzpominka na detstvi, uz dlouho jsem ji nemela, ale byla to jedna z nejlepsich, bodik...:yes::-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Asi před 14 dny jsem vařila téměř stejnou:-D byla moc dobrá :-p+:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí polévka polévka z krůtích drobný polévka s krůtí kosti krutipolevka recepty paní hajné ze „šlajfu krůtí polévka recept krůtí pajšlová fazolová polévka polévka z krůty nejlepsi kruti polevka sváteční krůtí polévka polévka z krůtí kosti polévka paní hajné