Linecké "Olga"
K vánočním svátkům neodmyslitelně patří voňavé domácí cukroví. Linecké cukroví slepované marmeládou je jedním z těch nejoblíbenějších druhů. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu, s těstem se dobře pracuje a výsledek bude jistě výborný.
Suroviny pro 45 kusů
45kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 076 kJ / 3 842 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,56 g |
| Tuky | 220,06 g |
| Vláknina | 11,25 g |
| Cholesterol | 897 mg |
| Sodík | 168 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 406,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a necháme ho odpočinout v chladničce asi 1 hodinu, můžeme i přes noc.
Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 140-150 °C. Těsto potom vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary. Do poloviny tvarů vykrojíme dekorativní otvor.
Krok 3: Pečeme na plechu s pečicím papírem na horkovzduch 20-30 minut, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 4: Vychladlé pečivo slepíme marmeládou a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 19. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké "Olga"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJEE
Moje poznámka
Linecké "Olga"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJEE
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 21 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 22 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 23 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 1 hodinou
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 2 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 2 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 3 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 3 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 4 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
cukr vanilkový,
kypřící prášek,
sůl,
kůra citronová
Komentáře (8)
Vím, že mistři to mají f oku
Ale někteří na to jdou od lesa
Pořídili si cosi podobného tomutok: https://www.kuchynskepotreby.cz/valecek-uh-silikon...
Mám ale lepší
Je to silonový (či snad silikonový) válec dl. 500mm o ø 45mm a k němu přináleží 4 páry různě silných (tlustých) různobarevných (tedy 4 barvy) navlékacích prstenců
Lze tedy načisto vyválet vždy stejnou požadovanou tloušťku těsta, tedy 4 tloušťky
No, práce je sice rychlejší, zato těsto je fšude stejně tlusté, že
Líbí se mi ale, že množství dalších surovin jsou odvozena od kostky másla
Možná ale by stálo za to, pro cukrařinou zatím nepolíbené kuchtíky
Hezké foto