Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný koňak s kapučínem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirda2

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 1,5 l

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 185 kJ /
1 956 kcal
Bílkoviny48,42 g
Tuky49,62 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 386 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy83,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s vanilkovými cukry a 2 lžícemi kapučína šleháme el .šlehačem nejméně 3 minuty, pak přidáme mléko, Salko, šlehačku, vanilkový puding za studena a znovu šleháme. Krok 2: Pak přelijeme do mísy, kterou postavíme na kastrol s vodou a na sporáku pomalu ohříváme ve vodní lázni za stálého míchání metlou do zhoustnutí. Krok 3: Poté chladíme ve studené vodě. Po zchlazení přilijeme rum, asi 4 dl a znovu metlou našleháme. Pak přes sítko naléváme do lahví a dáme do lednice. Tam ale dlouho nevydrží, protože chodíme kontrolovat, jaký je. Čím déle vám vydrží v lednici, tím bude lepší, ale vydržte to. Nesladíme, je to až dost sladké.

TIP: Vaječný likér jako symbol adventu. Jak na jeho přípravu?

Zveřejněno 12. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak s kapučínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Jx5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak s kapučínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Jx5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žloutek, cukr vanilkový, salko, šlehačka, mléko, pudink vanilkový, cappuccino, rum

Přidat fotografie receptu