Vaječný koňak s kapučínem

Nápoje Doba přípravy: asi 1,5 hodiny 0 názorů

Nápoje Doba přípravy: asi 1,5 hodiny 0 názorů

Suroviny asi 1,5 l

6 žloutků
2 vanilkové cukry
1 Salko
1 šlehačka
3/4 l mléka
1 vanilkový puding za studena
2 lžíce kapučína
4 dcl rumu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s vanilkovými cukry a 2 lžícemi kapučína šleháme el .šlehačem nejméně 3 minuty, pak přidáme mléko, Salko, šlehačku, vanilkový puding za studena a znovu šleháme.

  2. Pak přelijeme do mísy, kterou postavíme na kastrol s vodou a na sporáku pomalu ohříváme ve vodní lázni za stálého míchání metlou do zhoustnutí.

  3. Poté chladíme ve studené vodě. Po zchlazení přilijeme rum, asi 4 dl a znovu metlou našleháme. Pak přes sítko naléváme do lahví a dáme do lednice. Tam ale dlouho nevydrží, protože chodíme kontrolovat, jaký je. Čím déle vám vydrží v lednici, tím bude lepší, ale vydržte to. Nesladíme, je to až dost sladké.

Komentáře k receptu Vaječný koňak s kapučínem

K receptu nejsou žádné komentáře.