Maková krupičná kaše s jablky

magdalenka Kuchař: magdalenka

2 porce Bezmasá jídla 5 názorů

Suroviny

500 ml mléka
100 g krupice
2 PL medu
špetka soli
kůra citronová
kdo má rád - špetka skořice
80 g mletého máku
1 velké jablko
50 g másla
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mlieko s medom a soľou privedieme k varu.

  2. Vsypeme krupicu a mak, očistené a na drobno nakrájané jablko, citrónovú kôru (príp. škoricu).

  3. Varíme cca 5 minút, na konci zjemníme maslom.

Poznámka

Kto má rád redšiu krupicu, dá menej, takisto množstvo medu, maku je orientačné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maková krupičná kaše s jablky

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: V tomto prípade by som medom sladila nakoniec, varom sa ničia enzýmy, to je pravda. Na druhej strane samotné osladenie aj teplého jedla (napr. čaju) neuškodí, pretože sa zje, vypije skôr ako dôjde k likvidácii enzýmov. ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    tamee: Jaké látky se zničí?

    Odpovědět

  • tamee tamee

    Recept zni dobre, ale co ten med? Proc je v receptu, kdyz nad 40°C se veskere latky znici? ;-(:no:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    To bude moc dobré <3:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Já vím, že je to dobré;-) - ta jablka navíc určitě zkusím:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: maková kaše krupičná kaše s tvarohem makova krupicova krupičná kaše s jablkem raw maková kaše krupičná kaše zapečená

Zapomněl/a jsem heslo