Suroviny
Porce: 27 bramboráčků z lívanečníku
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 156 kJ / 1 949 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,92 g |
| Tuky | 9,82 g |
| Vláknina | 85,64 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 114 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 372,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji podusíme nakrájenou cibuli do měkka (ne do zlatova).
Brambory nastrouháme na jemno (v tomto množství se už asi vyplatí strouhat v robotu). Vymačkáme přebytečnou tekutinu.
Do cizrnové kašičky prolisujeme česnek.
Kašičku a sójové mléko s majoránkou a solí důkladně promícháme s bramborami.
Přidáme mouku a opět zamícháme, nejlépe rukou.
Nakonec do směsi přidáme dušenou cibuli a zamícháme. Krok 2: Lívanečník potřeme olejem, rozehřejeme.
Lžící nandáváme těsto a roztíráme.
Opékáme do zlatova po obou stranách.
Brambory nastrouháme na jemno (v tomto množství se už asi vyplatí strouhat v robotu). Vymačkáme přebytečnou tekutinu.
Do cizrnové kašičky prolisujeme česnek.
Kašičku a sójové mléko s majoránkou a solí důkladně promícháme s bramborami.
Přidáme mouku a opět zamícháme, nejlépe rukou.
Nakonec do směsi přidáme dušenou cibuli a zamícháme. Krok 2: Lívanečník potřeme olejem, rozehřejeme.
Lžící nandáváme těsto a roztíráme.
Opékáme do zlatova po obou stranách.
Zveřejněno 12. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboráčky - veganské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jzvB
Moje poznámka
Bramboráčky - veganské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jzvB
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 16 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 16 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
mouka cizrnová,
mléko sojové,
majoránka,
česnek,
mouka špaldová celozrnná,
pepř,
olej
Komentáře (1)