Veganské chilli

petram Kuchařka:

Bezmasá jídla 3 názory

Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
Přidat další fotografii

Suroviny

1 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
½ červené nebo zelené papriky
2 batáty
1 konzerva sekaných rajčat
1 konzerva kukuřice
1 konzerva červených fazolí
2 hrsti červené čočky
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička oregana
2 rovné lžičky kakaa (na vaření)
mleté chilli koření dle chuti
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku propláchneme, a pokud můžeme, na několik hodin namočíme. Díky tomu do sebe nasákne potřebné množství vody a hlavně se snáz rozvaří, čímž chilli zahustí.

  2. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené batáty a papriku, slitou čočku a sekaná rajčata. Osolíme a ochutíme římským kmínem, oreganem, kakaem a chilli kořením. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté vmícháme propláchnuté fazole a kukuřici a společně ještě asi 5-10 minut povaříme, až než jsou batáty zcela měkké. Během vaření můžeme podle potřeby přilít trochu vody, ale ne moc, aby omáčka zůstala krásně hustá.

  3. Hotové chilli podáváme s vařenou rýží nebo kukuřičnými tortillami, ozdobené čerstvým koriandrem a kouskem limetky.

Poznámka

Pokud nebudete čočku předem namáčet, je potřeba přidat hned na začátku vaření i vodu. Mně se osvědčilo použít čočku namočenou, jednak se uvaří rychleji a jednak nemusím odhadovat množství vody, aby omáčka zůstala správně hustá.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Veganské chilli

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo