Veganské chilli

petram Kuchařka:

Bezmasá jídla 7 názorů

58

Suroviny

1 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
½ červené nebo zelené papriky
2 batáty
1 konzerva sekaných rajčat
1 konzerva kukuřice
1 konzerva červených fazolí
2 hrsti červené čočky
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička oregana
2 rovné lžičky kakaa (na vaření)
mleté chilli koření dle chuti
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku propláchneme, a pokud můžeme, na několik hodin namočíme. Díky tomu do sebe nasákne potřebné množství vody a hlavně se snáz rozvaří, čímž chilli zahustí.

  2. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené batáty a papriku, slitou čočku a sekaná rajčata. Osolíme a ochutíme římským kmínem, oreganem, kakaem a chilli kořením. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté vmícháme propláchnuté fazole a kukuřici a společně ještě asi 5-10 minut povaříme, až než jsou batáty zcela měkké. Během vaření můžeme podle potřeby přilít trochu vody, ale ne moc, aby omáčka zůstala krásně hustá.

  3. Hotové chilli podáváme s vařenou rýží nebo kukuřičnými tortillami, ozdobené čerstvým koriandrem a kouskem limetky.

Poznámka

Pokud nebudete čočku předem namáčet, je potřeba přidat hned na začátku vaření i vodu. Mně se osvědčilo použít čočku namočenou, jednak se uvaří rychleji a jednak nemusím odhadovat množství vody, aby omáčka zůstala správně hustá.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Veganské chilli

  • Teta Lena Teta Lena

    Přidala jsem ještě houby a bylo to výborné.Akorát jsem před chvílí dovařila. <3:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    petram: moc děkuji ;-)

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    Jana: Určitě. Fazole je dobré namáčet nejméně přes noc, vodu ideálně alespoň jednou vyměnit. Poté uvařit v čerstvé vodě doměkka, trvá to poměrně dlouho podle velikosti fazolí. Při vaření se často přidává saturejka nebo bobkový list, snižuje to nadýmání. Já často vařím luštěniny v tlakovém hrnci, jsou pak měkčí a je to rychlejší.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    A když by jsem chtěla místo konzervované fazole dát čerstvou, tak ji předem namočit a trochu povařit? Děkuji za rady :-K Jsem začátečník

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Mnaam akurat podla mojej chuti.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Moc pěkné :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo