Nadýchaný chlebíček s citronem a kardamomem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 710 kJ / 2 082 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,12 g |
Tuky | 118,42 g |
Vláknina | 4,24 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 523 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 207,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve šlehači ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku, sůl, kypřící prášek, citron, kůru, kardamom a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Krok 2: Do poloviny těsta vmícháme kakao. Světlé těsto vlijeme do máslem vymazané chlebíčkové formy a pak nalijeme tmavé těsto.
Krok 3: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 30 minut.
Zveřejněno 3. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchaný chlebíček s citronem a kardamomem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xO8J
Moje poznámka
Nadýchaný chlebíček s citronem a kardamomem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xO8J
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 5 minutami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 17 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
olej slunečnicový,
prášek do pečiva,
šťáva citronová,
kůra citronová,
sůl,
kardamom,
kakao,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.