Suroviny pro 8 porcí
Sklenic máme podle množství, kolik použijeme řepy.
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 088 kJ / 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 65,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu omyjeme a asi 1 hodinu vaříme. Uvařenou řepu scedíme a přelijeme studenou vodou. Řepu oloupeme, část nakrájíme na kostičky, část nakrájíme na plátky a část na tenké hranolky, abychom až ji budeme potřebovat, vzali jaký tvar budeme dávat do jídla.
Krok 2: Řepu dáme do sklenic, proložíme bobkovým listem, novým kořením, feferonkami a doplníme nálevem.
Řepu sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 85° C 20 minut. Krok 3: Podle množství řepy pak dovaříme nálev, co bude chybět, nebo ten, co zbude, zmrazíme.
Řepu sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 85° C 20 minut. Krok 3: Podle množství řepy pak dovaříme nálev, co bude chybět, nebo ten, co zbude, zmrazíme.
Zveřejněno 9. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nákládaná řepa (i pro boršč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gyxr
Moje poznámka
Nákládaná řepa (i pro boršč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gyxr
Nejnovější recepty
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 36 minutami
Jahodový jogurt
Přidáno před 17 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Bramborové chipsy z HF
Přidáno 13. 6. 2025 06:00
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
vanilj před 9 minutami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 1 hodinou
Vaječná pomazánka
Valis před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 2 hodinami
Květáková polévka s koprem
Valis před 3 hodinami
Jednoduché langoše
Veronika_1 před 3 hodinami
Jihočeská kulajda
misak2 před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Drejka741 před 4 hodinami
Kuřecí prsa na žampionech
Popelka888 před 6 hodinami
Perníková roláda
Chmelova před 6 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
koření nové koření,
bobkový list,
feferonka,
voda,
ocet,
sůl,
cukr
Komentáře (1)