Vepřový ořez na kari, worcesteru, tymiánu a kapii

Vepřové maso Doba přípravy: hodina 6 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: hodina 6 názorů

Suroviny 4 porce

600 g vepřového ořezu
2 cibule
5 stroužků česneku
1 sklenička sterilované kapie v sladkokyselém nálevu
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce kari
2 malé lžičky tymiánu
1-2 lžíce solamylu
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme tymián, solamyl, pepř, olej a maso, promícháme a necháme odpočinout 1-2 hodiny.

  2. Na pánev dáme olej, necháme hodně zahřát, přidáme maso, které upravíme na stejné kousky a zprudka orestujeme.

  3. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky, maso shrneme ke straně a do druhé volné půlky dáme osmahnout cibuli, podlijeme mírně vodou, promícháme a dusíme.

  4. Česnek nakrájíme na proužky a během dušení ho přihodíme a přidáváme vodu kolik chceme šťávy, pak už jen ke konci dáme sterilovanou, okapanou kapii, worcester, kari, dochutíme, dosolíme a chvíli ještě dusíme.

Poznámka od kuchařky

Šťáva, nebo-li omáčka (dělám jí dostatek) je sympaticky pikantní a kdo má rád, může ještě přidat chilli papričku.

Komentáře k receptu Vepřový ořez na kari, worcesteru, tymiánu a kapii

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Vaclav Fronek:Vašíku, nenaštvu tě, protože plíčky už jsme neměli dlouho díky tomu, že nejsou a taťulda je má tak rád;-) Ale jde koupit skoro všechno zvlášť až na ty plíce, ty nevedou a jsou v něm důležité:-(:-(

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Vaclav Fronek:Jen bych chtěla poradit,pokuď bydlíte blízko Kauflandu,tak právě ode dneška mají vepřový ořez v akci,právě pro něj běžím a recept vyzkouším,vypadá velice chutně:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Janinko. Zkrátka nezklameš. Snad se budu muset odstěhovat z Č,B. do J.H. , kde seženete asi všechno. Koninu, ořezky a ještě mne naštveš když napíšeš, že u vás máte plíčky co psala Anna. U nás se dělají plíčky na smetaně. Ty máš za ořez +bodík 6 . Je to náramné.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • 1974andrea 1974andrea

    Bibi, já bych tam už nedávala ten tymián, nějak mi tam nesedí k tomu kari, ale jinak to vypadá dobře;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko,něco podobného dělávám s kunovjankou,tak si dovedu chuťově představit i tu Tvou baštu.Šťáva je také parádní:yes::-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z vepřových ořezů orezky z veproveho tymián kari vepřovy ořez recept kápie kapie recept vepřový ořez na na kari veprovy orez recepty vepřovy na kari worcester recepty vepřové na worcesteru recepty ze srnciho orezu vepřovy ořez akce vepřový ořez-akce worcester recept tymian recept