Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové perníčky od Zebry

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zebra1 zebra1

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Tato verze perníčků je vhodná i pro celiaky, jelikož základ jejich těsta tvoří pohanková a rýžová mouka. Po upečení necháme perníčky odležet a další den je dozdobíme bílkovou nebo čokoládovou polevou.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 246 kJ /
2 688 kcal
Bílkoviny33,61 g
Tuky53,83 g
Vláknina5,96 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 1,83 g
Sůl0,34 g
Sacharidy514,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme všechny suché ingredience, v druhé misce smícháme med, máslo a vajíčko. Směs pak přidáme k suchým ingrediencím a vypracujeme těsto, které dáme odležet do lednice do druhého dne. Krok 2: Vál posypeme bezlepkovou moukou a vyválíme těsto 1,5 cm silné a vykrajujeme tvary. Pečeme na pečicím papíře při teplotě 170 °C asi 10 minut. Pokud budete dělat silnější perníčky (síla těsta 3 cm), pečte o něco déle, ale hlídat, ať je nespálíte. Krok 3: Hotové perníčky necháme odležet do druhého dne a pak zdobíme bílkovou polevou či čokoládou. Krok 4: Na bílkovou polevu smícháme bílek s citronovou šťávou a zahustíme cukrem - mícháme šlehačem či metličkou. Pokud je poleva příliš řídká, přisypeme trochu bramborového škrobu. A pak zdobíme perníčky dle fantazie.

Zveřejněno 13. 12. 2021

Poznámka autorky zebra1

Perníčky jsou po upečení tvrdé, potřebují čas na rozležení, ale už druhý den jsou měkčí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové perníčky od Zebry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryNW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové perníčky od Zebry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryNW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka rýžová, cukr moučkový, kakao, koření do perníku, soda jedlá, vejce, med, máslo, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová, škrob bramborový

Přidat fotografie receptu