Suroviny pro 3 porce
Obyčejně děláme dvojnásobné množství, neb je fantastická a jeden litr je málo.
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 769 kJ / 901 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,11 g |
Tuky | 28,33 g |
Vláknina | 2,03 g |
Cholesterol | 486 mg |
Sodík | 428 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 112,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: 3/4 litru mléka se dá vařit,
do 1/4 litru mléka se dá 4 až 5 lžic hrubé mouky a 2 žloutky, vše promíchat (například metličkou či vidličkou v misce). Krok 2: Zvlášť do menšího kastrůlku dáme povařit 3 lžíce octa s trochou vody (zhruba půl až celý 250 ml hrnek).
Vaříme zhruba 10 minut - ocet je nutno povařit, aby se omáčka nesrazila. V této fázi můžeme do octa přidat cukr, aby se dobře rozvařil. Krok 3: Když se mléko začne vařit, osolíme jej a vlijeme připravené a rozmíchané mléko s moukou a žloutky. Za stálého míchání krátce povaříme (do zhoustnutí). Dále vlijeme svařenou octovou směs. Krok 4: Do hotového přidáme najemno posekané koprové lístky a ještě krátce povaříme, avšak pouze krátce, aby kopr zůstal zelený.
do 1/4 litru mléka se dá 4 až 5 lžic hrubé mouky a 2 žloutky, vše promíchat (například metličkou či vidličkou v misce). Krok 2: Zvlášť do menšího kastrůlku dáme povařit 3 lžíce octa s trochou vody (zhruba půl až celý 250 ml hrnek).
Vaříme zhruba 10 minut - ocet je nutno povařit, aby se omáčka nesrazila. V této fázi můžeme do octa přidat cukr, aby se dobře rozvařil. Krok 3: Když se mléko začne vařit, osolíme jej a vlijeme připravené a rozmíchané mléko s moukou a žloutky. Za stálého míchání krátce povaříme (do zhoustnutí). Dále vlijeme svařenou octovou směs. Krok 4: Do hotového přidáme najemno posekané koprové lístky a ještě krátce povaříme, avšak pouze krátce, aby kopr zůstal zelený.
Zveřejněno 14. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprová omáčka babičky Mařenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OVpR
Moje poznámka
Koprová omáčka babičky Mařenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OVpR
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 1 hodinou
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 7 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 1 minutou
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 25 minutami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 53 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 2 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 3 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 3 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 3 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 4 hodinami
Suroviny:
mléko,
mouka hrubá,
žloutek,
cukr,
ocet,
voda,
sůl
Komentáře (1)