

Ptáčky z kuřecích stehen
Suroviny 4-pro velké jedlíky
- 4 větší kuřecí čtvrtky
- olej
- velká cibule
- 2 vejce na tvrdo
- 2 nožky párku
- 2 sterilované okurky
- 4 plátky slaniny
- sůl
- pepř
- hořčice
- mouka nebo jíška
- příp. kořenová zelenina
Postup přípravy receptu
Čtvrtky vykostit, z kostí vývar. Plátky masa osolit, opepřit, pomazat hořčicí, naplnit jako klasické "španěláky" a zajistit, jak jsme zvyklí - já spichuji párátky.
Ptáčky opéct zprudka na tuku, vyjmout.
Potom osmažit cibuli, případně kořenovou zeleninu. Zasmažit lžíci hořčice, přidat maso, podlít vývarem a dusit doměkka. Dochutit, zahustit. Jsou brzy hotové, dobré, levné. Pro vysvětlení: Pokud použijeme kořenovou zeleninu, omáčku rozmixujeme a mouka není potřeba. Snažím se mouku nebo jíšku na zahušťování používat co nejméně, např. u hustých polévek (bramborová, čočková, hrachová), stačí část polévky rozmixovat tyčovým mixerem.
Poznámka od kuchařky
Hezký den a dobrou chuť!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ptáčky z kuřecích stehen
-
Moc chutná dobrota
Dá se dělat z různého masíčka
S tím zahušťováním máš pravdu.Také místo mouky,nebo zásmažky hotovou šťávu raději tyčákem namixuji.Ta Tvá šťávička vypadá moc dobře
a ten hlávkový salát-no,prostě mňam obídek
-
Dobré ranko a děkuji za bodíky.Kuřecí čtvrtky používám často,roli hraje i cena.Několikrát jsem dělala i svíčkovou,je dobrá,jen to chce na podlití pořádný vývar,vzhledem ke krátké době přípravy.
-
Pekne..
-
Když mohou být z krůtího, proč ne ze stehen kuřete??
-
-
Hmmmm
-
to vypadá dobře, a mám vymyšlené co zítra na oběd