Losos s koprovou omáčkou

Ryby Doba přípravy: 20 minut 2 názory

Ryby Doba přípravy: 20 minut 2 názory

Suroviny 2 porce

400 g filetů z lososa s kůží
150 ml nízkotučného mléka
10 g hladké mouky
2 lžíce nasekaného kopru
½ citrónu
saláty na přílohu
sůl
citrónový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety mírně osolíme, opepříme citrónovým pepřem a pečeme na nepřilnavé pánvi po každé straně cca 5 minut. Pečeme nejprve kůží dolů. Doba pečení je závislá na tloušťce filetů.

  2. V kastrůlku svaříme 2/3 připraveného mléka. Ve zbylém mléce dohladka rozmícháme mouku a přilijeme ke svařenému mléku. Osolíme a přidáme špetku citrónového pepře. Za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přimícháme nasekaný kopr. S koprem už nevaříme.

  3. Servírujeme s různými druhy salátů (polníček, dubáček a kadeřávek) a s na plátky nakrájeným citrónem.

Poznámka od kuchařky

varimebeztuku.bogspot.com

Komentáře k receptu Losos s koprovou omáčkou

  • Kocmax Kocmax (autorka receptu)

    Eja57: Děkuji. Citrónový pepř kupuji u nás ve specializované rybí prodejně a je opravdu luxusní.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Citronový pepř:yes: kupodivu se v receptech moc nevyskytuje, ale zejména k rybám je skvělý ( kombinace obyč pepře a citronové šťávy/kúry ho nenahradí....)
    Pěkný recept a krásná fotka:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: losos recept losos s koprovou omáčkou recept na lososa