Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 997 kJ / 5 019 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,74 g |
| Tuky | 248,71 g |
| Vláknina | 19,16 g |
| Cholesterol | 902 mg |
| Sodík | 408 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 577,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mléko s cukrem a přidáme droždí. Necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
Krok 2: Až bude kvásek hotový, přidáme mléko a žloutky a promícháme. Nejlépe v robotu, ale můžeme i ručně.
Krok 3: Postupně do tekuté směsi přidáváme mouku smíchanou se solí a necháme těsto pořádně promíchat. Pokud se těsto hodně lepí, přidáme trochu mouky.
Krok 4: Vypracované těsto necháme cca 45 minut vykynout. V průběhu kynutí těsto ještě jednou lehce propracujeme.
Krok 5: Zatím, co těsto kyne, přípravíme pudink. Při přípravě pudink neustále mícháme, aby se neudělaly hrudky. Když pudink zhoustne, zamícháme do něj rozinky a necháme ho vychladnout. Občas ho promícháme, ať moc neztuhne a nevytvoří se škraloup.
Krok 6: Když těsto vykyne, dáme ho na vál poprášený hladkou moukou a propracujeme. Těsto rozdělíme na dvě části. Těsto vyválíme tak, aby nebylo moc tenké. Na plochu poté natřeme pudink. Od širší části těsto srolujeme do závinu. Pak nakrájíme, nejlepší je použít nit a krájet těsto jako knedlíky.
Krok 7: Poté šneky skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháváme rozestup, aby se pak neslepily.
Krok 8: Troubu vyhřejeme na 190 °C a šneky pečeme 15-20 minut.
Zveřejněno 15. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinkové šneky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YoGK
Moje poznámka
Pudinkové šneky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YoGK
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 4 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 10 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
sůl,
droždí,
mléko,
olej,
žloutek,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
rum,
rozinky
Komentáře (4)