Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tomatový krém s červenou čočkou, čerstvým sýrem a microbylinkami

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 110 kJ /
743 kcal
Bílkoviny48,12 g
Tuky17,20 g
Vláknina22,33 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,50 g
Sacharidy87,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci zahřejeme vývar a přilijeme passatu. Přivedeme k varu a přidáme červenou čočku.
Vaříme cca 20 minut, do změknutí čočky. Krok 2: Polévku rozmixujeme na hladký krém, je-li moc hustá, přidáme trochu vývaru. Dochutíme solí. Krok 3: Na talíři doplníme nočkem z čerstvého sýra a bohatě posypeme microbylinkami (microgreens). Použila jsem ředkvičky, které dodají polévce na pikantnosti.

TIP: 7 nejlepších bylinkových receptů. Které bylinky se hodí nejlépe k dochucování pokrmů a snadno se pěstují na zahradě

Zveřejněno 28. 6. 2022

Poznámka autorky maris

Microgreens si pěstuji sama, ale dají se i koupit, často je mívají na farmářských trzích.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tomatový krém s červenou čočkou, čerstvým sýrem a microbylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5QO7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tomatový krém s červenou čočkou, čerstvým sýrem a microbylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5QO7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes: pěkný recept a hezká fotka :yes: :-K ty komentáře kolem jsou zbytečné, pěstuji si také různá naklíčená semínka, protože je to zdravé a dobré a je jedno jak tomu kdo říká.:-K

casino: tak to nevím a zkoumat to nebudu;-):-)

maris: "Mě trochu zaráží, že jste jedli řepku,"
No, třeba jedli tuřín, že ;-)

radekhk: Vaše babička byla zřejmě osvícená žena v kuchyni. Moje babička - evidentně stejná generace jako Vaše, byla výborná kuchařka, používala hodně bylinky - petrželku, pažitku (šnytlik:-)), majoránku atd., ale že existuje něco, čemu se říká Zelené zdobení asi vůbec netušila.
Mě trochu zaráží, že jste jedli řepku, o tom jsem nikdy neslyšela.
Druhé části Vašeho komentáře nějak nerozumím, zřejmě podle smajlíků je to něco hodně zábavného, ale co, to mi uniká. Jinak děkuji za Váš názor.

Microbylinky-microgrens je zase patvaru královna..moje babička tyhle a třeba malou hořčici,řepku ap pěstovala už před 50-ti lety a říkávla jim hezky česky ZELENÉ ZDOBENÍ ... to pamatovala Rakousko-Uhersko,nikdy jsem ji neslyšel že by něco "šajze"....holt dneska je jiná doba same shit-fuck a máma v kuchyni bude nakonec "duck"co se krmí microgreens :-):-):-):-):-):-):-)

Eja57 - moc děkuji,:-K máme to stejně, taky mi nejvíc chutnají ředkvičky, ale ještě jsem zdaleka všechno nevyzkoušela;-):-8

:yes::yes::yes: jako vždy, vyzkouším jen co budu mít microgreens, ředkvičky jsou nejlepší, i z chleba s máslem udělají lahůdku

Suroviny:
passata rajčatová, čočka červená, vývar zeleninový, sýr, ředkvičky, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu