Suroviny pro 18 kusů
18kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 011 kJ / 3 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,23 g |
Tuky | 99,68 g |
Vláknina | 28,60 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 433 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 523,40 g |
Postup přípravy
Prohněteme ručně nebo v robotu. Krok 2: Poté těsto posypme troškou mouky a dáme kynout na 60 minut (ten, kdo má troubu s kynutím, má to rychlejší, ale lepší je nechat kynout pod utěrkou, třeba v mikrovlnce, samozřejmě nezapnuté, jen zavřené). Krok 3: Z vykynutého těsta uděláme cca 15 malých stejných válečků.
Dáme je na pekáč s pečicím papírem. Krok 4: Na válečkách uděláme 2-3 zářezy, bud žiletkou či ostrým nožem, nebo jiným způsobem.
Necháme znova dokynout cca 60 minut. Kdo nechce moc nadýchané, zkrátí čas na 30 minut. Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C a mezitím potřeme buchtičky vodou, nejlépe postřikovačem (nedotýkáte se těsta buchtiček a nemůže se stát, že těsto splaskne). Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 12-15 minut (musí být světlé, ne tmavé, jako třeba u loupáků či dozlatova, jako u rohlíků).
V parní troubě pečeme 12 minut. Krok 7: Pokud chcete, můžete ještě po vyndání posypat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 24. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské buchtičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96yv
Moje poznámka
Francouzské buchtičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96yv
Nejnovější recepty
Domácí brusinková granola
Přidáno před 2 hodinami
Quinoa jako salát
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kapsa s rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Kvašené zelí
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový páj
Přidáno před 22 hodinami
Zavařené vepřové maso
Přidáno 14. 9. 2025 08:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hokkaido s kuřecím, chilli a kurkumou
Radka61 před 21 minutami
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 12 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 13 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 14 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 15 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 15 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 16 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 16 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová hladká,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
cukr citronový,
droždí sušené,
sůl,
máslo,
žloutek,
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.