Suroviny pro 18 kusů
18kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 011 kJ / 3 349 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,23 g |
| Tuky | 99,68 g |
| Vláknina | 28,60 g |
| Cholesterol | 468 mg |
| Sodík | 433 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 523,40 g |
Postup přípravy
Prohněteme ručně nebo v robotu. Krok 2: Poté těsto posypme troškou mouky a dáme kynout na 60 minut (ten, kdo má troubu s kynutím, má to rychlejší, ale lepší je nechat kynout pod utěrkou, třeba v mikrovlnce, samozřejmě nezapnuté, jen zavřené). Krok 3: Z vykynutého těsta uděláme cca 15 malých stejných válečků.
Dáme je na pekáč s pečicím papírem. Krok 4: Na válečkách uděláme 2-3 zářezy, bud žiletkou či ostrým nožem, nebo jiným způsobem.
Necháme znova dokynout cca 60 minut. Kdo nechce moc nadýchané, zkrátí čas na 30 minut. Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C a mezitím potřeme buchtičky vodou, nejlépe postřikovačem (nedotýkáte se těsta buchtiček a nemůže se stát, že těsto splaskne). Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 12-15 minut (musí být světlé, ne tmavé, jako třeba u loupáků či dozlatova, jako u rohlíků).
V parní troubě pečeme 12 minut. Krok 7: Pokud chcete, můžete ještě po vyndání posypat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 24. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské buchtičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96yv
Moje poznámka
Francouzské buchtičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96yv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová hladká,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
cukr citronový,
droždí sušené,
sůl,
máslo,
žloutek,
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.