Treska pod peřinkou

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Ryby 1 názor

Suroviny

2 pěkné porce chlazené tresky
1 lžíce oleje
Peřinka:
60 g hodně změklého másla
hrst nasekané petrželky
2 stroužky česneku
2 menší šalotky
1 lžička hořčice
2 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce mouky
sůl, pepř
šťáva z poloviny citrónu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Měkké máslo rozmícháme s hořčicí, petrželkou, najemno nasekanou šalotkou a česnekem, přimícháme parmazán a mouku, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
    Připravenou směs - peřinku odložíme stranou.

  2. Rybu lehce osolíme a na rozehřátém oleji ji v pánvi opečeme asi 4 minuty z každé strany.
    Na dno zapékací misky nandáme lžíci připravené směsi a opečené kousky ryby opatrně přendáme do misky.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°c a necháme péci 5 minut. Misku vyndáme z trouby, na rybu navršíme peřinku a vrátíme asi na 10 minut do trouby.

Poznámka

Dala jsem každou porci ryby do jednoporcové misky a směs rovnoměrně rozdělila na obě porce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Treska pod peřinkou

Tématické fráze: treska recepty treska treska s parmezán treska v peřince treska recept recepty chlazená treska recept na chlazenou tresku top recepty treska recept z tresky recept treska parmasan recept treska parmazan treska parmezán ryba v peřince treska recept parmazan traska parmazán chlazená treska treska chlazená recepty treska s parmazán treska v peřince recept chlazená treska

Zapomněl/a jsem heslo