Mini "bagely"
Denně čerstvé pečivo můžete mít jen z pár surovin. Bagely jsou z jogurtového těsta, které je jemné a vláčné. Propracované těsto můžete stočit do různých tvarů, ideálně však z něj udělat válečky a ty stočit dokulata.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 171 kJ / 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,30 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 4,32 g |
Sacharidy | 143,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini "bagely"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9ZxD
Moje poznámka
Mini "bagely"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9ZxD
Nejnovější recepty
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 14 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
limosek před 1 hodinou
Výpečky z vepřového kolene
Pedros před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Fiki1 před 1 hodinou
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 2 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 12 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 12 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 12 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 14 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 15 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 15 hodinami
Suroviny:
jogurt bílý,
mouka,
kypřící prášek,
sůl
Komentáře (4)
Bagel (z německého ein Bagel, také psáno Beigel, podle židovského bejgl či bajgl) je rohlíkový produkt z pšeničného těsta. Vyvinula ho židovská komunita v Krakově v Polsku v roce 1610. Bývá tradičně ručně tvarován do podoby hladkého prstence, který se vejde do dlaně. Existují i bagely celozrnné či z žitné mouky.
Jde vlastně o židovskou variantu obvařanku, ještě tradičnějšího polského pečiva, které pochází rovněž z Krakova. Ještě bližší je Bagelu kyjevský, resp. ukrajinský bublik.