Vánoční pomerančový punč

Majkaspl Kuchařka: Majkaspl

Doba přípravy: 30 minut Nápoje 0 názorů

Suroviny

50 g cukru
250 ml pomerančové štávy 100 %
1 lžíce hřebíčku
3 kusy skořice
1 badyán
1 lžíce cukru
50 g černého čaje
300 ml rumu
pomeranč (popř. citron - změna)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cukr necháme zkaramelizovat. Poté jej zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme, až se vše rozpustí. Přidáme koření a cukr. Směs sejmeme z ohně.

  2. Mezitím černý čaj zalijeme 1 a ½ litrem vařící vody a necháme 3-5 minut louhovat. Poté čaj scedíme a udržujeme horký, přidáme nakrájený pomeranč i s kůrou (omytý).

  3. Vše slijeme dohromady, přidáme rum a můžeme podávat. Množství rumu a cukru si upravte dle chuti.

Poznámka

Recept jsem objevila před několika lety v časopise pro ženy a od té doby na vánočním stole nemůže chybět. Ale děláme si ho od chvíle, kdy zima zaklepe na vrata dost často.

Foto doplním.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Vánoční pomerančový punč

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vánoční pomerančový punč pomerancovy punc recepty na výrobu punčú

Zapomněl/a jsem heslo