Pestrá sekaná pečeně
Dobře připravenou sekanou je radost jíst. Každé sousto je šťavnaté a plné chuti. Tuto sekanou navíc obohatíme o kostičky cukety a papriky. Díky tomu bude sekaná na řezu krásně pestrá.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 618 kJ / 1 582 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,28 g |
Tuky | 107,09 g |
Vláknina | 8,90 g |
Cholesterol | 810 mg |
Sodík | 537 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 31,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriku a cuketu očistíme, opláchneme a nakrájíme na malé kostičky.
Krok 2: Housku nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přidáme mleté maso, vejce a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Dále přidáme připravenou zeleninu, hladkou mouku a vše důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Krok 3: Z hmoty vytvoříme šišku, přendáme ji do pekáče a podlijeme vodou. Vodou potřeme také povrch sekané a uhladíme ji. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 60 minut.
Krok 4: Upečenou sekanou necháme částečně zchladnout a nakrájíme ji na plátky.
Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší a přeléváme výpekem.
Zveřejněno 4. 7. 2024 12:30
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pestrá sekaná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/689DQ
Moje poznámka
Pestrá sekaná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/689DQ
Nejnovější recepty
Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninové palačinky plněné masem
Přidáno před 3 hodinami
Smetanový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Plněné bedly mletým masem
Přidáno před 19 hodinami
Chacharský kočičák
Přidáno před 20 hodinami
Guláš z plece a vepřových kůží
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vítěz MasterChef Česko Honza Albrecht si zavaří po boku Jana Punčocháře a ještě se sklenkou v ruce
Nekynuté šátečky s tvarohem jsou křehké a lahodné. V těstě je sice droždí, ale fígl je ve zpracování
Rajská omáčka podle Pepy Nemravy voní skořicí a zeleninou: Účastník MasterChefa ji dělá netradičně se šťavnatou krkovičkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
f-kikinka před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
f-kikinka před 2 hodinami
Křehký jablkový koláč
alenajahod před 3 hodinami
Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
31970687 před 5 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
Jitkazmecka před 16 hodinami
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Vendy-N před 16 hodinami
Budapešťská pomazánka
Lenka Cech před 17 hodinami
Červená řepa se zelím
mili. před 19 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Lola23 před 19 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
cibule,
vejce,
houska,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
strouhanka,
mouka hladká,
mléko
Komentáře (1)