Postup přípravy
Krok 1: Svaříme 125 ml bílého vína se lžičkou cukru a 1 hřebíčkem asi na třetinu objemu.
Krok 2: Vyjmeme hřebíček, přidáme po dvou lžících rajčatového a šípkového protlaku, 1 lžičku citrónové šťávy, špetku soli a mletého pepře. Společně promícháme.
Krok 3: Zalijeme 125 ml šlehačky a necháme přejít varem. Podáváme k pečené zvěřině.
Zveřejněno 5. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šípková omáčka gratte cul
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZ1Y
Moje poznámka
Šípková omáčka gratte cul
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZ1Y
Nejnovější recepty
Květákový řízek
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 22 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno 18. 9. 2025 17:00:02
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno 18. 9. 2025 15:12:02
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánová bábovka
nericek71 před 23 minutami
Kuře se slaninou a paprikami
jindrastec před 1 hodinou
Rychlý hrnečkový koláč s ovocem z mrazáku
Michal.Kuchnik před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Palenka před 3 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
sterzova1963@seznam.cz před 5 hodinami
Gulášová polévka
Jaroslav.gois@gmail.com před 6 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 6 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 7 hodinami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 7 hodinami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 7 hodinami
Suroviny:
víno bílé,
cukr krupice,
koření hřebíček,
protlak rajčatový,
protlak šípkový,
šťáva citronová,
sůl,
pepř,
smetana ke šlehání
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.