Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozehřejeme asi 30 g másla a opečeme na něm dohněda kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme divoké koření a cukr, necháme chvíli zkaramelizovat a zarestujeme šípková povidla.
Krok 2: Zalijeme vývarem a necháme vařit.
Krok 3: Nastrouháme perník a přidáme jej do omáčky. Tu poté zredukujeme a podle potřeby zahustíme jíškou.
Krok 4: Omáčku přepasírujeme přes cedník a zjemníme trochou studeného másla.
Zveřejněno 5. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šípková omáčka gratte cul II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ENO
Moje poznámka
Šípková omáčka gratte cul II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ENO
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 3 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 4 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 4 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - nejlepší co známe
LucaKnobloch před 1 hodinou
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 3 hodinami
Maková náplň
lucyb před 5 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 5 hodinami
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 6 hodinami
Zavařené meruňky
Jana2017 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kamilchen před 8 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Kava 2 před 8 hodinami
Meruňkové nanuky
Cejenka před 8 hodinami
Bramborové šišky
cherst před 8 hodinami
Suroviny:
cibule,
petrželka kořenová,
mrkev,
celer,
máslo,
povidla švestková,
vývar masový,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
perník na strouhání,
cukr třtinový,
mouka hladká
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.