Kávové rohlíky (retro)
Kávové rohlíky nemají příliš výraznou chuť, ale nedá se o nich říct, že by byly fádně nudné. Naopak! Příjemné je i to, že jsou moc dobré i druhý den po upečení. Jsou jako stvořené na snídani, společně s bílou kávou. Však to poznáte sami.
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme omládek smícháním všech surovin do hladkého těstíčka. Misku s omládkem zakryjeme a necháme 45-60 minut vykynout.
Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto, které bude přibližně hodinu kynout. Opět zakryté v míse a znovu v teple místnosti.
Krok 3: Hotové a vykynuté těsto pak vyklopíme na lehce pomoučený stůl, propracujeme ho a rozdělíme na 3 kusy.
Krok 4: Každý kus těsta sformujeme do veliké „bulky“ a necháme na stole 5-10 minut odpočívat. Poté je postupně rozválíme do kruhů a ty rádlem rozdělíme na 8 kusů. Dobře to jde nakrájet i kráječem na pizzu.
Krok 5: Každou výseč těsta ještě válečkem trochu rozválíme a pak těsto smotáme do tvaru rohlíku. Takto tvarované rohlíky uložíme vedle sebe na plech kynout. Zatím rozehřejeme troubu na 210-220 °C.
Krok 6: Po cca 30-45 minutách kynutí rohlíčky potřeme lehce našlehaným bílkem, posypeme mákem a v rozehřáté troubě upečeme (cca 13-17 minut).
Zveřejněno 10. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávové rohlíky (retro)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrY7Y
Moje poznámka
Kávové rohlíky (retro)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrY7Y
Nejnovější recepty
Plněné sladké broskve
Přidáno před 32 minutami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 21 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 22 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 22 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
jalamo před 16 minutami
Teplý těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuřecí nugetky v bazalkovém těstíčku
Nanda91 před 1 hodinou
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 11 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 11 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 11 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 12 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 12 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 12 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 13 hodinami
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
voda,
žloutek,
sádlo,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
rohlík,
mák
Komentáře (3)
Když jsem přemýšlela, proč se jmenují -kávové- napadlo mě, že je to proto, že se jedly ke kávě. 🤔 Jsou výborné se slanou oblohou i se sladkou, mají neutrální chuť. Takže chceš-li si dát k bílé kávě něco dobrého, jsou velmi vhodné právě pro tuhle příležitost ☺️