Tukové rohlíky

jipohe Kuchařka: jipohe

Doba přípravy: 3 hodiny 12 porcí Slané pečivo 9 názorů

Suroviny

Těsto I
400 g hladké mouky
230 ml vody
50 g rozpuštěného másla
1 lžička zarovnaná soli
1 lžička cukru
20 g droždí
Těsto II
125 g másla
50 g mouky hladké
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si nalijeme vodu přidáme droždí a cukr vše promícháme, aby se droždí a cukr rozpustili. Přisypeme ostatní suroviny a necháme propracovat na hladké těsto s puchýři.

  2. Dáme na vál a rozválíme na 1 cm silnou placku. Tu namažeme druhým těstem až do krajů. Placku přeložíme na třetiny podélně a ještě příčně též na třetiny. Vložíme do mikroténového sáčku a dáme na 40 minut do lednice.

  3. Po 40 minutách vyndáme rozválíme znova složíme na třetiny a dáme do lednice toto opakujeme ještě 2 x.

  4. Těsto vyválíme na tenký plát a rozdělíme na pruhy. Ty na trojúhelníky zavineme a dáme na plech ještě 20 minut kynout.

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C dozlata.

  6. Těsto II.

  7. mouku s máslem spojíme

Poznámka

Do poloviny rohlíků jsem dala nuttelu

Zdroj: Pekárnomanie Iva Trhoňová

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 121 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tukové rohlíky

  • hosta hosta(moderátorka)

    Vypadá dobře, znám z originálu od Ivy - doporučuji ale dopsat, že jde o recept pro pekárnu. Sice to vyplývá z textu "necháme propracovat", ale asi by mělo být zdůrazněno.:yes:

    Odpovědět

  • jipohe jipohe(autorka receptu)

    cathleen:použila jsem méně mouky než ty a více tuku než ty

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    cecilka: hodnotit muzu treba samotne foto ;-)
    Ano, pekla jsem je nekolikrat a nerozumim tomu, co ti na rozetreni zmekleho masla na plat testa, jeho nekolikanasobne a opakovane poskladani a rozvaleni - pripada jako piplava makacka? Pokud jsi pred zadelanim testa cetla recept, vedelas, co bude s testem treba delat, ne?

    jipohe: Jitus, pouzilas trochu min mouky nez ja nebo ses jen upsala?

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Vaše nadšenie, milé "hodnotiteľky", je úžasné a už ste ich aj skúšali urobiť?
    Alebo hodnotíte iba foto?
    Veselé pečenie, ale skutočné!
    Ja som sa totiž o to pokúsila, a poviem pravdu, je to piplavá makačka, a na výsledok si ešte musím počkať.
    Zelám vám pekný deň, ceceilka

    Odpovědět

  • jipohe jipohe(autorka receptu)

    senky:To teda je a moc.

    Odpovědět

  • senky senky

    Krásné :yes::yes: Ivka je nakažlivá, že ?? :-D U nás se chladí v lednici těsto na
    jiné krosánky z Pekárnománie :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Super!!:yes:+

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Ty jsou jak od pekaře:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Máš je výstavní! :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: tukové rohlíky tukový rohlík tukove rohliky recept tukový rohlík recept rohlík tukový recept rohlík tukový recept na tukové rohlíky recept na tukovy rohlik krosánky domácí tukové rohlíky tukové rohlík tukové rohlicky domaci tukovy rohlik pekárnomanie recept na krosanky krosánky recept recept tukovy rohlik co obsahuje tukovy rohlik rohlíky tukové recept domácí rohlíky s tukem iva

Zapomněl/a jsem heslo