

Tukové rohlíky
Suroviny 12 porcí
- Těsto I
- 400 g hladké mouky
- 230 ml vody
- 50 g rozpuštěného másla
- 1 lžička zarovnaná soli
- 1 lžička cukru
- 20 g droždí
- Těsto II
- 125 g másla
- 50 g mouky hladké
Postup přípravy receptu
Do mísy si nalijeme vodu přidáme droždí a cukr vše promícháme, aby se droždí a cukr rozpustili. Přisypeme ostatní suroviny a necháme propracovat na hladké těsto s puchýři.
Dáme na vál a rozválíme na 1 cm silnou placku. Tu namažeme druhým těstem až do krajů. Placku přeložíme na třetiny podélně a ještě příčně též na třetiny. Vložíme do mikroténového sáčku a dáme na 40 minut do lednice.
Po 40 minutách vyndáme rozválíme znova složíme na třetiny a dáme do lednice toto opakujeme ještě 2 x.
Těsto vyválíme na tenký plát a rozdělíme na pruhy. Ty na trojúhelníky zavineme a dáme na plech ještě 20 minut kynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C dozlata.
Těsto II.
mouku s máslem spojíme
Poznámka od kuchařky
Do poloviny rohlíků jsem dala nuttelu
Zdroj: Pekárnomanie Iva Trhoňová
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tukové rohlíky
-
Vypadá dobře, znám z originálu od Ivy - doporučuji ale dopsat, že jde o recept pro pekárnu. Sice to vyplývá z textu "necháme propracovat", ale asi by mělo být zdůrazněno.
-
cathleen:použila jsem méně mouky než ty a více tuku než ty
-
cecilka: hodnotit muzu treba samotne foto
Ano, pekla jsem je nekolikrat a nerozumim tomu, co ti na rozetreni zmekleho masla na plat testa, jeho nekolikanasobne a opakovane poskladani a rozvaleni - pripada jako piplava makacka? Pokud jsi pred zadelanim testa cetla recept, vedelas, co bude s testem treba delat, ne?
jipohe: Jitus, pouzilas trochu min mouky nez ja nebo ses jen upsala? -
Vaše nadšenie, milé "hodnotiteľky", je úžasné a už ste ich aj skúšali urobiť?
Alebo hodnotíte iba foto?
Veselé pečenie, ale skutočné!
Ja som sa totiž o to pokúsila, a poviem pravdu, je to piplavá makačka, a na výsledok si ešte musím počkať.
Zelám vám pekný deň, ceceilka -
senky:To teda je a moc.
-
Krásné
Ivka je nakažlivá, že ??
U nás se chladí v lednici těsto na
jiné krosánky z Pekárnománie -
Super!!
+
-
Ty jsou jak od pekaře
-
Máš je výstavní!