Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 278 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 190,61 g |
Tuky | 32,07 g |
Vláknina | 21,17 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 794 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 47,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, cibuli a kapii na kostičky, jarní cibulku na kolečka, česnek prolisujeme.
Krok 2: V pánvi na troše oleje maso zprudka opečeme ze všech stran a zatím dáme bokem.
Krok 3: V kastrolku na troše oleje opečeme cibuli do zlatova, přidáme papriku, česnek a necháme rozvonět.
Přidáme opečené maso, kmín, pepř, rajčata, chilli omáčku, osolíme a podlijeme horkým vývarem, nebo bujónem. Krok 4: Krátce povaříme, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme a opepříme, přendáme do pomalého hrnce, vhodíme snítky tymiánu a nastavíme LOW na 7 hodin. Krok 5: Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme fazole bez láku, pokrájenou kapii, celou feferonku, část jarní cibulky (trochu necháme na ozdobu) a je-li moc vývar řídký, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Já většinou nedávám, cibule to docela zahustí. Krok 6: Servírujeme zdobené jarní cibulkou a jako přílohu doporučuji bramborové placičky.
Přidáme opečené maso, kmín, pepř, rajčata, chilli omáčku, osolíme a podlijeme horkým vývarem, nebo bujónem. Krok 4: Krátce povaříme, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme a opepříme, přendáme do pomalého hrnce, vhodíme snítky tymiánu a nastavíme LOW na 7 hodin. Krok 5: Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme fazole bez láku, pokrájenou kapii, celou feferonku, část jarní cibulky (trochu necháme na ozdobu) a je-li moc vývar řídký, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Já většinou nedávám, cibule to docela zahustí. Krok 6: Servírujeme zdobené jarní cibulkou a jako přílohu doporučuji bramborové placičky.
Zveřejněno 12. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5ED
Moje poznámka
Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5ED
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 5 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 25 minutami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 46 minutami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 52 minutami
Kedlubnové zelí
jana100 před 1 hodinou
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 1 hodinou
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 3 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 5 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 6 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 6 hodinami
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 6 hodinami
Tématické fráze:
vyborny vepřovy vyvar,
recepty na oslavy
Suroviny:
pečeně vepřová,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
omáčka chilli sladká,
pepř,
kmín mletý,
rajče,
fazole červené,
kapie,
feferonka,
cibulka jarní,
tymián čerstvý,
olej,
sůl,
Komentáře (7)