Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)

medanek Kuchařka: medanek

Vepřové maso 4 názory

Suroviny

800 g vepřového karé
3 velké cibule
4-5 stroužků česneku
1 lžíce červené papriky
2 lžíce sladké chilli omáčky
½ lžičky pepře (kdo nemá rád ostré, dá méně)
¼ lžičky mletého kmínu
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka červených fazolí
1,5 l vývaru, nebo vody a 1.5 želatinového kuřecího bujonu
1 kapie
1 malá feferonka (nemusí být)
2 jarní cibulky i s natí
několik snítek čerstvého tymiánu
olej
sůl
1 lžíce kukuřičného škrobu, bude-li potřeba
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, cibuli a kapii na kostičky, jarní cibulku na kolečka, česnek prolisujeme.

  2. V pánvi na troše oleje maso zprudka opečeme ze všech stran a zatím dáme bokem.

  3. V kastrolku na troše oleje opečeme cibuli do zlatova, přidáme papriku, česnek a necháme rozvonět.
    Přidáme opečené maso, kmín, pepř, rajčata, chilli omáčku, osolíme a podlijeme horkým vývarem, nebo bujónem.

  4. Krátce povaříme, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme a opepříme, přendáme do pomalého hrnce, vhodíme snítky tymiánu a nastavíme LOW na 7 hodin.

  5. Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme fazole bez láku, pokrájenou kapii, celou feferonku, část jarní cibulky (trochu necháme na ozdobu) a je-li moc vývar řídký, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Já většinou nedávám, cibule to docela zahustí.

  6. Servírujeme zdobené jarní cibulkou a jako přílohu doporučuji bramborové placičky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 702 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)

  • medanek medanek(autorka receptu)

    Eja57: Jé to mám radost a děkuji za důvěru:-K:-K:-*

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    medanek: chutnalo...dle očekávání velmi:yes:

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    Eja57: Moc děkuji:-) Trouba PH nahradí, ale chce to dělat na max 100C° a několik hodin;-) Je to opravdu dost ostré, ale my to máme moc rádi. Tak ať chutná.:-K:-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Nemám teď vůbec chuť k jídlu, ale tahle fotka a obsah misky:-O:yes::yes::yes: po několika dnech tohle bych si dala hned a asi si to o víkendu uvařím...2 hodiny bublání na plotně nebo na 150 st v troubě PH určitě nahradí...:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: vyborny vepřovy vyvar

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít