Kávový rohlík

fb.lib Kuchař: fb.lib

Moučníky , Drobné pečivo, Ostatní 14 názorů

Suroviny

1 kg pšeničné mouky
1,5 dkg cukru
3 dkg sušeného mléka
5 dkg droždí
10 dkg tuku
1 dkg cukru
4 dl vody
mák na posypání
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Postup viz. Máslový rohlík.

  2. Z dobře vyzrálého těsta krájíme stejné kousky, které stočíme do bochánku. Necháme 5 minut odpočinout a válečkem vyvalujeme elipsovité placky.

  3. Stáčíme na rohlíky, které tvarujeme do písmena "C", což je typický tvar kávového rohlíku.

  4. Po nakynutí potíráme vodou a sypeme mákem.

    Kvalitní pečivo, křehké s dlouhou životností. Z uvedené dávky mouky vyrobíme 44 ks-30 g, nebo 26 ks-50 g.

Poznámka

I tento druh pečiva vymizel z obchodu, což je na škodu nás, spotřebitelů.

https://www.toprecepty.cz/recept/23556-maslovy-roh...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kávový rohlík

  • maris maris

    Moc dobré rohlíky:yes:+

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib(autor receptu)

    zizala:Pokud to tak bude tak to bude paráda.Doufám že to půjde přepsat.Budu se snažit o důkladnější popis postupu.Hezký večer.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    I já bych se přimlouvala buď za podrobnější postupy nebo odkaz v poznámce na ten máslový:-K
    Pokud by František nebyl proti, navrhuju kategorii Moučníky, podkategorii Ostatní nebo Drobné pečivo ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    fb.lib: :-DNedovedu si představit žádné pečivo (ani sladké) bez soli. Jednou se mi povedlo dělat bez soli mazanec a byl velice fádní chuti.
    A můžeš tedy, prosím, recept (a vůbec všechny svoje recepty) podrobněji rozepsat? Co na kvásek, co do těsta a i postup. Nechodí sem jenom zkušení, ale i začátečníci a ti velice tápou a jsou velmi vděční za přesnější, podrobnější postup. Vím to podle dotazů i SZ.

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib(autor receptu)

    Jeden cukr je do těsta a druhý do kvásku,mě to je také divný ale kávový rohlík je bez soli.Já si na ně vzpomínám a opravdu asi sůl tam není,prostě byli ke kávě ale přesto byli dobré.Já vím že to je asi špatně zařazené ale kategorie pečivo tam není.Jinak jsou to recepty mistra pekaře a vyšlo to 1992.Stálo to 19,80.Koupil jsem to v Levných knihách v roce 1995 za 5kč protože o tyto postkomunistické recepty nikdo neměl zájem.A jsou dnes super,že jo?:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-?Františku, můžeš nám písnout, prosím, ze které knihy (z kterého roku) čerpáš recepty? Zajímalo by mě to a možná, že nejen mě;-)Díky.
    A máš v receptu psán dvakrát cukr a žádnou sůl - to je dobře?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Pavla: Pavli VŠECHNO domácí pečivo se vyplatí:-!
    Nevím, ze které starší knihy František čerpá, ale tohle pečivo z bílé mouky se všechno dělávalo na omládek (druh kvásku), pak bylo nadýchané a trvanlivé jako to dnešní, které je plné různých zlepšujících přípravků.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Prosím, aká múka - hladká, polohrubá? Aký tuk? Hocijaký margarín na pečenie? Vďaka.

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Cathleen: děkuju ;-), zaujaly mě tyhle autorovy rohlíky, tak bych nějaký chtěla prubnout..protože dle rozpisu (že z kila mouky vyjde 44 rohlíků), to se vyplatí, to už je slušný..:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Františku, pokud napíšeš větu Postup dle Máslový rohlík, je třeba odkaz na něj (na recept Máslový rohlík) vložit do Poznámky. Jinak ho budou ostatní složitě hledat.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Pavla: :-)Pavli, tohle spíš patří do kategorie Ostatní....postup pro pekárnu tu rozepsaný není.
    Samozřejmě to můžeš udělat klasicky - z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláte kvásek, po jeho vykynutí přidáte zbytek surovin a vymícháte těsto.;-)

    Odpovědět

  • jarka jarka(neregistrovaná)

    Ne, bez domácí pekárny jste ztracená;-(

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Šlo by tohle uplácat klasicky, bez domácí pekárny?

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Zajímavé těsto, to musím vyzkoušet:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kávové rohlíčky kavove pecivo domácí kávové rohlíky převalované rohlíčky s tvarohem trvanlivé pečivo recept rohlíky z převalovaného těsta rohlíčky s převalovaného těsta orechovo kavove rohlíčky převalované rohlíky odkazy recepty trvanlivé domaci rohlíčky pečivo ke kávě recepty rohlíky trvanlivé raw rohlík kávový přípravek na písmeno b rohlík z převalovaného těsta recept na převalované rohlíčky sladky maslovy rohlik trvanlivé rohlíky trvanlivé domácí pečivo recept

Zapomněl/a jsem heslo