Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávový rohlík

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 10. 2011 21:47

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie18 475 kJ / 4 416 kcal
Bílkoviny131,50 g
Tuky84,40 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 247 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy765,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

I tento druh pečiva vymizel z obchodu, což je na škodu nás, spotřebitelů.

https://www.toprecepty.cz/recept/23556-maslovy-roh...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

maris

23. 11. 2011 15:19

Moc dobré rohlíky:yes:+

fb.lib

19. 10. 2011 22:14

zizala:Pokud to tak bude tak to bude paráda.Doufám že to půjde přepsat.Budu se snažit o důkladnější popis postupu.Hezký večer.

zizala

19. 10. 2011 12:06

I já bych se přimlouvala buď za podrobnější postupy nebo odkaz v poznámce na ten máslový:-K
Pokud by František nebyl proti, navrhuju kategorii Moučníky, podkategorii Ostatní nebo Drobné pečivo ;-)

cathleen

19. 10. 2011 11:07

fb.lib: :-DNedovedu si představit žádné pečivo (ani sladké) bez soli. Jednou se mi povedlo dělat bez soli mazanec a byl velice fádní chuti.
A můžeš tedy, prosím, recept (a vůbec všechny svoje recepty) podrobněji rozepsat? Co na kvásek, co do těsta a i postup. Nechodí sem jenom zkušení, ale i začátečníci a ti velice tápou a jsou velmi vděční za přesnější, podrobnější postup. Vím to podle dotazů i SZ.

fb.lib

19. 10. 2011 11:01

Jeden cukr je do těsta a druhý do kvásku,mě to je také divný ale kávový rohlík je bez soli.Já si na ně vzpomínám a opravdu asi sůl tam není,prostě byli ke kávě ale přesto byli dobré.Já vím že to je asi špatně zařazené ale kategorie pečivo tam není.Jinak jsou to recepty mistra pekaře a vyšlo to 1992.Stálo to 19,80.Koupil jsem to v Levných knihách v roce 1995 za 5kč protože o tyto postkomunistické recepty nikdo neměl zájem.A jsou dnes super,že jo?:yes:

cathleen

19. 10. 2011 09:29

:-?Františku, můžeš nám písnout, prosím, ze které knihy (z kterého roku) čerpáš recepty? Zajímalo by mě to a možná, že nejen mě;-)Díky.
A máš v receptu psán dvakrát cukr a žádnou sůl - to je dobře?

cathleen

19. 10. 2011 09:27

Pavla: Pavli VŠECHNO domácí pečivo se vyplatí:-!
Nevím, ze které starší knihy František čerpá, ale tohle pečivo z bílé mouky se všechno dělávalo na omládek (druh kvásku), pak bylo nadýchané a trvanlivé jako to dnešní, které je plné různých zlepšujících přípravků.

magdalenka

19. 10. 2011 09:10

Prosím, aká múka - hladká, polohrubá? Aký tuk? Hocijaký margarín na pečenie? Vďaka.

Pavla

19. 10. 2011 08:51

Cathleen: děkuju ;-), zaujaly mě tyhle autorovy rohlíky, tak bych nějaký chtěla prubnout..protože dle rozpisu (že z kila mouky vyjde 44 rohlíků), to se vyplatí, to už je slušný..:yes:

cathleen

19. 10. 2011 08:37

Františku, pokud napíšeš větu Postup dle Máslový rohlík, je třeba odkaz na něj (na recept Máslový rohlík) vložit do Poznámky. Jinak ho budou ostatní složitě hledat.

cathleen

19. 10. 2011 08:35

Pavla: :-)Pavli, tohle spíš patří do kategorie Ostatní....postup pro pekárnu tu rozepsaný není.
Samozřejmě to můžeš udělat klasicky - z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláte kvásek, po jeho vykynutí přidáte zbytek surovin a vymícháte těsto.;-)

jarka

19. 10. 2011 08:24

Ne, bez domácí pekárny jste ztracená;-(

Pavla

19. 10. 2011 06:48

Šlo by tohle uplácat klasicky, bez domácí pekárny?

BILKOVAI

18. 10. 2011 22:10

Zajímavé těsto, to musím vyzkoušet:yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kávové rohlíčky kávové domácí rohlíky kavove pecivo domácí kávové rohlíky převalované rohlíčky s tvarohem kavové rohlíčky recept kávový trvanlivý trvanlivé pečivo recept rohlíky z převalovaného těsta rohlíčky s převalovaného těsta orechovo kavove rohlíčky převalované rohlíky odkazy recepty trvanlivé domaci rohlíčky pečivo ke kávě recepty rohlíky trvanlivé raw rohlík kávový přípravek na písmeno b rohlík z převalovaného těsta recept na převalované rohlíčky

Suroviny: mouka pšeničná, cukr, mléko sušené, droždí, tuk, cukr, voda, mák

TopRecepty.cz

Kávový rohlík

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3KKR