Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Kávový rohlík

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 10. 2011 21:47

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 558 kJ / 4 436 kcal
Bílkoviny131,50 g
Tuky84,40 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 247 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy770,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

I tento druh pečiva vymizel z obchodu, což je na škodu nás, spotřebitelů.

https://www.toprecepty.cz/recept/23556-maslovy-roh...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

23. 11. 2011 15:19

Moc dobré rohlíky:yes:+

fb.lib fb.lib

19. 10. 2011 22:14

zizala:Pokud to tak bude tak to bude paráda.Doufám že to půjde přepsat.Budu se snažit o důkladnější popis postupu.Hezký večer.

zizala zizala (moderátorka)

19. 10. 2011 12:06

I já bych se přimlouvala buď za podrobnější postupy nebo odkaz v poznámce na ten máslový:-K
Pokud by František nebyl proti, navrhuju kategorii Moučníky, podkategorii Ostatní nebo Drobné pečivo ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 10. 2011 11:07

fb.lib: :-DNedovedu si představit žádné pečivo (ani sladké) bez soli. Jednou se mi povedlo dělat bez soli mazanec a byl velice fádní chuti.
A můžeš tedy, prosím, recept (a vůbec všechny svoje recepty) podrobněji rozepsat? Co na kvásek, co do těsta a i postup. Nechodí sem jenom zkušení, ale i začátečníci a ti velice tápou a jsou velmi vděční za přesnější, podrobnější postup. Vím to podle dotazů i SZ.

fb.lib fb.lib

19. 10. 2011 11:01

Jeden cukr je do těsta a druhý do kvásku,mě to je také divný ale kávový rohlík je bez soli.Já si na ně vzpomínám a opravdu asi sůl tam není,prostě byli ke kávě ale přesto byli dobré.Já vím že to je asi špatně zařazené ale kategorie pečivo tam není.Jinak jsou to recepty mistra pekaře a vyšlo to 1992.Stálo to 19,80.Koupil jsem to v Levných knihách v roce 1995 za 5kč protože o tyto postkomunistické recepty nikdo neměl zájem.A jsou dnes super,že jo?:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 10. 2011 09:29

:-?Františku, můžeš nám písnout, prosím, ze které knihy (z kterého roku) čerpáš recepty? Zajímalo by mě to a možná, že nejen mě;-)Díky.
A máš v receptu psán dvakrát cukr a žádnou sůl - to je dobře?

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 10. 2011 09:27

Pavla: Pavli VŠECHNO domácí pečivo se vyplatí:-!
Nevím, ze které starší knihy František čerpá, ale tohle pečivo z bílé mouky se všechno dělávalo na omládek (druh kvásku), pak bylo nadýchané a trvanlivé jako to dnešní, které je plné různých zlepšujících přípravků.

magdalenka magdalenka

19. 10. 2011 09:10

Prosím, aká múka - hladká, polohrubá? Aký tuk? Hocijaký margarín na pečenie? Vďaka.

Pavla

19. 10. 2011 08:51

Cathleen: děkuju ;-), zaujaly mě tyhle autorovy rohlíky, tak bych nějaký chtěla prubnout..protože dle rozpisu (že z kila mouky vyjde 44 rohlíků), to se vyplatí, to už je slušný..:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 10. 2011 08:37

Františku, pokud napíšeš větu Postup dle Máslový rohlík, je třeba odkaz na něj (na recept Máslový rohlík) vložit do Poznámky. Jinak ho budou ostatní složitě hledat.

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 10. 2011 08:35

Pavla: :-)Pavli, tohle spíš patří do kategorie Ostatní....postup pro pekárnu tu rozepsaný není.
Samozřejmě to můžeš udělat klasicky - z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláte kvásek, po jeho vykynutí přidáte zbytek surovin a vymícháte těsto.;-)

jarka

19. 10. 2011 08:24

Ne, bez domácí pekárny jste ztracená;-(

Pavla

19. 10. 2011 06:48

Šlo by tohle uplácat klasicky, bez domácí pekárny?

BILKOVAI BILKOVAI

18. 10. 2011 22:10

Zajímavé těsto, to musím vyzkoušet:yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kávové rohlíčky kávové domácí rohlíky kavove pecivo domácí kávové rohlíky převalované rohlíčky s tvarohem kavové rohlíčky recept kávový trvanlivý trvanlivé pečivo recept rohlíky z převalovaného těsta rohlíčky s převalovaného těsta orechovo kavove rohlíčky převalované rohlíky odkazy recepty trvanlivé domaci rohlíčky pečivo ke kávě recepty rohlíky trvanlivé raw rohlík kávový přípravek na písmeno b rohlík z převalovaného těsta recept na převalované rohlíčky

Suroviny: mouka pšeničná, cukr, mléko sušené, droždí, tuk, cukr, voda, mák

TopRecepty.cz

Kávový rohlík

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3KKR