Kávový rohlík
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 558 kJ / 4 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,50 g |
Tuky | 84,40 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 247 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 770,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
I tento druh pečiva vymizel z obchodu, což je na škodu nás, spotřebitelů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2011 14:19
Moc dobré rohlíky+
19. 10. 2011 21:14
zizala:Pokud to tak bude tak to bude paráda.Doufám že to půjde přepsat.Budu se snažit o důkladnější popis postupu.Hezký večer.
19. 10. 2011 11:06
I já bych se přimlouvala buď za podrobnější postupy nebo odkaz v poznámce na ten máslový
Pokud by František nebyl proti, navrhuju kategorii Moučníky, podkategorii Ostatní nebo Drobné pečivo
Pokud by František nebyl proti, navrhuju kategorii Moučníky, podkategorii Ostatní nebo Drobné pečivo
19. 10. 2011 10:07
fb.lib: Nedovedu si představit žádné pečivo (ani sladké) bez soli. Jednou se mi povedlo dělat bez soli mazanec a byl velice fádní chuti.
A můžeš tedy, prosím, recept (a vůbec všechny svoje recepty) podrobněji rozepsat? Co na kvásek, co do těsta a i postup. Nechodí sem jenom zkušení, ale i začátečníci a ti velice tápou a jsou velmi vděční za přesnější, podrobnější postup. Vím to podle dotazů i SZ.
A můžeš tedy, prosím, recept (a vůbec všechny svoje recepty) podrobněji rozepsat? Co na kvásek, co do těsta a i postup. Nechodí sem jenom zkušení, ale i začátečníci a ti velice tápou a jsou velmi vděční za přesnější, podrobnější postup. Vím to podle dotazů i SZ.
19. 10. 2011 10:01
Jeden cukr je do těsta a druhý do kvásku,mě to je také divný ale kávový rohlík je bez soli.Já si na ně vzpomínám a opravdu asi sůl tam není,prostě byli ke kávě ale přesto byli dobré.Já vím že to je asi špatně zařazené ale kategorie pečivo tam není.Jinak jsou to recepty mistra pekaře a vyšlo to 1992.Stálo to 19,80.Koupil jsem to v Levných knihách v roce 1995 za 5kč protože o tyto postkomunistické recepty nikdo neměl zájem.A jsou dnes super,že jo?
19. 10. 2011 08:29
Františku, můžeš nám písnout, prosím, ze které knihy (z kterého roku) čerpáš recepty? Zajímalo by mě to a možná, že nejen měDíky.
A máš v receptu psán dvakrát cukr a žádnou sůl - to je dobře?
A máš v receptu psán dvakrát cukr a žádnou sůl - to je dobře?
19. 10. 2011 08:27
Pavla: Pavli VŠECHNO domácí pečivo se vyplatí
Nevím, ze které starší knihy František čerpá, ale tohle pečivo z bílé mouky se všechno dělávalo na omládek (druh kvásku), pak bylo nadýchané a trvanlivé jako to dnešní, které je plné různých zlepšujících přípravků.
Nevím, ze které starší knihy František čerpá, ale tohle pečivo z bílé mouky se všechno dělávalo na omládek (druh kvásku), pak bylo nadýchané a trvanlivé jako to dnešní, které je plné různých zlepšujících přípravků.
19. 10. 2011 08:10
Prosím, aká múka - hladká, polohrubá? Aký tuk? Hocijaký margarín na pečenie? Vďaka.
19. 10. 2011 07:51
Cathleen: děkuju , zaujaly mě tyhle autorovy rohlíky, tak bych nějaký chtěla prubnout..protože dle rozpisu (že z kila mouky vyjde 44 rohlíků), to se vyplatí, to už je slušný..
19. 10. 2011 07:37
Františku, pokud napíšeš větu Postup dle Máslový rohlík, je třeba odkaz na něj (na recept Máslový rohlík) vložit do Poznámky. Jinak ho budou ostatní složitě hledat.
19. 10. 2011 07:35
Pavla: Pavli, tohle spíš patří do kategorie Ostatní....postup pro pekárnu tu rozepsaný není.
Samozřejmě to můžeš udělat klasicky - z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláte kvásek, po jeho vykynutí přidáte zbytek surovin a vymícháte těsto.
Samozřejmě to můžeš udělat klasicky - z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláte kvásek, po jeho vykynutí přidáte zbytek surovin a vymícháte těsto.
19. 10. 2011 07:24
Ne, bez domácí pekárny jste ztracená
19. 10. 2011 05:48
Šlo by tohle uplácat klasicky, bez domácí pekárny?
18. 10. 2011 21:10
Zajímavé těsto, to musím vyzkoušet
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 3 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 minutou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 1 hodinou
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 2 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 3 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kdoule příjemně voní a chutná, potřebuje ale tepelnou úpravu. Připravujeme z ní želé a používáme ji do koláčů
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: kávové rohlíčky kávové domácí rohlíky kavove pecivo domácí kávové rohlíky převalované rohlíčky s tvarohem kavové rohlíčky recept kávový trvanlivý trvanlivé pečivo recept rohlíky z převalovaného těsta rohlíčky s převalovaného těsta orechovo kavove rohlíčky převalované rohlíky odkazy recepty trvanlivé domaci rohlíčky pečivo ke kávě recepty rohlíky trvanlivé raw rohlík kávový přípravek na písmeno b rohlík z převalovaného těsta recept na převalované rohlíčky
Suroviny: mouka pšeničná, cukr, mléko sušené, droždí, tuk, cukr, voda, mák
Kávový rohlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3KKR
14 názorů