Krkovička na houbách sušených a nakládaných
Ze spojení kvalitních surovin vzejde zákonitě skvělý pokrm. Stejné je to i u tohoto receptu. Pomalu dušená šťavnatá krkovička, voňavé houby a česnek, podávané s různě upravenými bramborami je toho důkazem.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na 3 plátky, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme máslo a maso z obou stran opečeme dozlatova, asi 2 minuty z každé strany a vytáhneme.
Krok 2: Do výpeku přidáme suché nenamočené houby a pár vteřin restujeme, krásně se rozvoní. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, kmín a česnek nakrájený na plátky. Orestujeme krátce a přidáme protlak a sójovou omáčku.
Krok 3: Asi po dvou minutách směs zalijeme vývarem a vrátíme maso. Vývar by měl být zároveň s masem. Pánev přiklopíme a dusíme. Po půl hodině přidáme nakládané houby a dodusíme doměkka.
Krok 4: Maso musí být křehké a měkké. Omáčku dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme s bramborovou kaší, rýži nebo bramboráčky, klidně i s těstovinami.
Zveřejněno 24. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička na houbách sušených a nakládaných
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxAop
Moje poznámka
Krkovička na houbách sušených a nakládaných
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxAop
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
česnek,
sádlo,
protlak,
hořčice,
omáčka sojová,
houby,
houby sušené,
mouka hladká,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý
Komentáře (2)