Italská nakládaná sušená rajčata

zizala Kuchařka: zizala

Zavařeniny 23 názorů

Suroviny

1 hrnek vody
1 hrnek vinného tmavého octa
200 g sušených rajčat
2 bobkové listy
6 snítek tymiánu
4 stroužky drobně nakrájeného česneku
4 suché chilli papričky
1 a 1/2 hrnku panenského olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nalijeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Dobře osušíme a dáme do horkých suchých sklenic společně s bylinkami, česnekem a chilli.

  2. Zalijeme olejem a uzavřeme. Olej z rajčat používáme do salátů, na potření pizzy a nakládání masa. Ocet je také skvělý do salátů a nakládání nebo všude tam, kde se používá ochucený ocet.

Poznámka

Jsou k nerozeznání od těch kupovaných. Sušená rajčata mají u nás v zelenině normálně na váhu, 100 g stojí 19,- Kč. Jsou super.

Autor: Luckymili. Zdroj:www.recepty.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 131 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italská nakládaná sušená rajčata

  • Cezarek Cezarek(neregistrovaný)

    Ja susim rajcata v susicce(letos cirka 50 kg) pak je protahnu v octove koupeli a nakladam s bylinkami do repkoveho oleje lisovaneho za studena(olivovy nam nechutna). Mateli prehrsli rajcat,zkuste konfitovana ,jsou vyborna.:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Rajčata jsou výborná i olej z nich. Jen to sušení mě moc nejde a radši kupuju. :-p:yes:

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Využívám současných tropických veder a suším rajčatové plátky na slunci. Mám tři skleničky, jsou skvělá!

    Odpovědět

  • Marťa Marťa(neregistrovaná)

    Jó,sušená rajčata jsou super,nepoužívám je dlouho,protože jsem se toho bála,ale jedna pani z italských sýrů mi poradila,jak je nakládat a fakt BOMBA,aspoň pro mě.Nakráje rajčata na kousky,jak velké chceš,já dělám menší a prokládat do skleničky od zavařeniny střídavě:rajčata,lístky čerstvé bazalky a prokládat s česnekem nakrájený na klečka atd,česneku,kdo jak má rád,já tak střídmě.No a pak zalít olivovým olejem,já používám Borgest extra mild,mám ráda světlý.No a nechat uleže aspon 2dny v ledničce.Vydrží tam dlouho.Je to vynikající do čínrůzných myšmašů a já to dávám i jako marinádu na plátky krkovičky,nebo kýty-prostě každý maso,kdo jaký má rád.Když pak opékám maso na pánvi,tak už nepoužívám olej a ty orestovaný rajčata,jako příloha-vynikající.

    Odpovědět

  • bichi bichi(neregistrovaný)

    já suším rajčata v troubě na vrstvě mořské soli.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tajja: ne, když se mi nechce vytahovat sušičku, suším v troubě. Krájím tak na 1 cm, pečící papír. Teplota maximálně 50-60°C, obracím cca po 20 min. Pokud máš ventilátor, ideální, pokud ne, pootevřená trouba. Suším asi 3 hodiny, vypnu, nechám vychladnouta zkusím jestli jsou vláčná, ale nešustí. Jakmile praskají jsou moc vysušená. Ale i tak se dají používat.
    Fakt je, že musíš respektovat vlastní troubu;-)

    Odpovědět

  • tajja tajja

    mám dotázek:-? potřebuju na usušení rajat sušičku? nebo to jde jakou houby?? a na jak tluste platky krajíte rajčata před usušením? děkuju za odpověď:-):-K

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Teď na mě kouklo tohle:-O:-p
    Tento rok zrealizuji z vlastní sklizně, sušičku na ovoce mám, tak si myslím, že na usušení rajčátek bude v pohodě a už se těším, protože ceny za hotový výrobek jsou opravdu šílené:-8:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jen hlásím, že u nás v zelenině se objevila sušená rajčata z nové sklizně a podražila o pouhou korunu:yes: Takže nyní 20,-Kč/100g ;-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Tak jsem teď namočila a naložím.Skvělý nápad.:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Magdalenko, děkuju, má radost, že Ti chutnalo :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala (Jarka), sú skvelé, doporučujem všetkým milovníkom sušených paradajok!
    Doteraz som nakladala bez namáčania, hoci kamarátka Talianka mi vravela, že ona ich pred použitím - sušené paradajky - vhodí na chvíľku do vriacej vody a potom osuší.
    Recept patrí medzi tie naj...TOP!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Idem si naložiť podľa tohoto receptu, doteraz som nakladala bez namáčania. Vďaka za recept, akosi mi doteraz unikal...+

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Žížalko, tak toto si budu muset jednoznačně udělat a ráda. Máš 7. boda:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: sušená rajčata recepty sušená rajčata nakladani susenych rajcat recept na sušená rajčata sušená rajčata použití při vaření jak vyrobit sušená rajčata sušená rajčata použití sušená rajčata použití recepty susene rajcata použití sušených rajčat recept susena rajcata sušená rajčata recept sušená rajčata jak vyrobit rajčata recepty recepty ze sušených rajčat recepty sušená rajčata italská sušená rajčata sušená rajčata italská recept nakládaná rajčata v oleji recept ze sušených rajčat

Zapomněl/a jsem heslo