Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Krkonošské kyselo patří mezi krajové specialiy Podkrkonoší. Polévka z chlebového kvásku, hub a brambor má specifickou nakyslou chuť a je velmi oblíbená. Pro bohatší chuť se do kysela přidává vejce nebo smetana.
Postup přípravy
Na kousku sádla zpěníme kmín, po chvíli přisypeme cibuli, zarestujeme a přihodíme nakrájené žampiony. Asi 5 minut opékáme. Krok 2: Poté přidáme scezené sušené houby, ale vodu z nich uchováme. Krok 3: Po dalších pár minutách restování ji přilejeme k základu kysela, podle potřeby dolejeme vodou a přidáme nakrájené brambory. Mírně osolíme. Vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké (asi 15 - 20 minut). Krok 4: V další fázi vlijeme kvásek smíchaný s vodou. Provaříme. Dosolíme. Krok 5: Nakonec vlijeme rozšlehaná vejce a necháme už jen velmi krátce probublat. Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 27. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp5n
Moje poznámka
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp5n
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Suroviny:
sádlo,
kmín celý,
cibule,
brambory,
žampióny,
houby sušené,
kvásek,
sůl,
vejce,
petrželka
Komentáře (4)