Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošské kyselo

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 8. 2010 15:09

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 610 kJ / 863 kcal
Bílkoviny58,06 g
Tuky45,78 g
Vláknina9,70 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 631 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy51,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Koupený kvásek si můžeme uložit do mrazáku do zásoby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

¨Jitka

23. 8. 2016 14:41

Co to je 1 kvásek do kysela? Mám doma chlebový kvásek. Kolik ho tam dát?

savlinka savlinka

13. 4. 2015 18:47

dnes kyselo:-))

savlinka savlinka

3. 12. 2013 17:15

Dnes opět kyselo:-)):-)):-))

rihana

22. 2. 2013 13:51

savlinka: ano, přesně takhle ho vařím a dost dlouho aby právě nebylo cítit jako chlebová polévka, ale tu smetanu, když ji tedy zrovna mám, tak ji tam přihodím, kupuji stejně jen 12%, no a když není tak dám trochu mléka, třeba i odtučněného.

Jerey

21. 2. 2013 21:07

Anče, Kubo, hajnej, to kyselo je moc kyselý:-!:-D:-D

savlinka savlinka

21. 2. 2013 20:40

rihana:tady je ten poslední odstavec:-))
Pravé kyselo

Takže pokud chcete pravé pravé kerkonošské kyselo na městský způsob, tak si tam dejte všechny výše zmíněné vylepšující ingredience, jen prosím NÉ smetanu. A pokud chcete speciál, tak si udělejte kyselo tak husté, že budete muset mít sílu, abyste ho umíchali, a po zchladnutí takové kyselo ztuhne jak rosol. Ředit ho můžete mlékem dodatečně a takové kyselo vám vydrží v ledničce uskladněné mnohem déle.

savlinka savlinka

21. 2. 2013 20:39

rihana:také jsem z KRKONOŠ..tady máš odkaz a tam píšou v žádném případě smetanu:-)):-))http://multi.xeres.cz/jidlo/prave-krkonoske-kyselo

rihana

21. 2. 2013 20:26

Co já vím, tak u nás v Krkonoších se kvásek namáčí do vody a déle, třeba na dva dny, protože kyselo by mělo být kyselé, jak říkal Trautemberk a nakonec přidám trochá smetany na zjemnění. Ale na našich chudých horách se možná nedávalo ani to mléko. Díky za připomenutí, už jsem ho dlouho nevařila.

savlinka savlinka

21. 2. 2013 19:46

tak dnes jsem opět vařila toto výborné kyselo:-)):-)):-))

savlinka savlinka

4. 9. 2012 18:03

JÁ kvásek namačím do mléka není to pak vodové;-)chutná nám to víc:yes::yes:právě jsem ho dovařila:yes::yes:jo a nedávám brambory;-)

spagetka spagetka

11. 9. 2010 19:48

Monča (neregistrovaný/á) - kvásek bys měla koupit v každém pekařství, nebo u pultů s pečivem, jen se musíš zeptat, kdy jim ho vozí, nemusí ho mít denně. Mívají ho i v Kauflandu. Výrobu jsem popsala zde - http://www.toprecepty.cz/recept/2993-kyselo/

Monča

11. 9. 2010 19:28

chci se zepta, kde se dá sehnat kvásek? nebo jak se dělá??

Iwakk Iwakk

11. 8. 2010 19:13

Já ho měla husté hodně, to jen tak vypadá že není ;-) ale zkusit to určitě můžu :-)

Betyna

11. 8. 2010 17:54

pěkně uvařené, kyselo mám ráda, kvásek si vyrábím sama ze žitné mouky :yes: +1

savlinka savlinka

11. 8. 2010 17:54

my to děláme s mlíkem a smetanou je hustší není tak vodové vyzkoušej ...;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krkonošské kyselo krkonošské kyselo recept recept na krkonošské kyselo pravé krkonošské kyselo krkonošské kyselo z kvásku recept krkonosske kyselo s houbami houby na kyselo krkonošké kyselo šumavské kyselo nakládané houby na kyselo recept krkonošské kyselo houbové kyselo krkonožské kyselo recepty krkonošské kyselo kyselo krkonošské kyselo-recept krkonošské kyselo z kvásku krkonošské houbové kyselo krkonošsky kyselo krkonošské recepty

Suroviny: voda, kvásek do kysela, houby, sůl, kmín celý, cibule, vejce, brambory, olej

TopRecepty.cz

Krkonošské kyselo

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yLx