Focaccia podle Romana Pauluse

Slané pečivo Doba přípravy: cca 30 minut + kynutí + pečení 0 názorů

Slané pečivo Doba přípravy: cca 30 minut + kynutí + pečení 0 názorů

Suroviny asi 12 ks

500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
20 g droždí
1 lžička soli
40 g olivového oleje + na potření
olivy černé a zelené s papričkou
sušená naložená rajčata
sekaný rozmarýn
tymián
mořská sůl na posyp

Postup přípravy receptu

  1. V robotu propracujeme mouku promíchanou se solí, přidáme olej a droždí rozmíchané ve vlažné vodě, které jsme nechali 15 minut odpočinout. Těsto necháme vykynout přikryté utěrkou.

  2. Do vykynutého těsta vpracujeme nakrájená rajčata a olivy, rozmarýn a tymián. Těsto rozdělíme na stejné díly, vytvoříme placičky, uděláme do nich důlky a potřeme olivovým olejem. Necháme ještě kynout na plechu, pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů, po chvíli teplotu stáhneme na 180 a dopečeme.

  3. Hotové ještě horké potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mám z televize od známého kuchaře Romana Pauluse.

Komentáře k receptu Focaccia podle Romana Pauluse

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: focaccia dle pavluse top recepty focaccia recepty romana pauluse foccacia s chorizem italská fokača recepty podle pauluse foccacia recept fokaca podle pauluse fokaca recept podle pauluse fokáča s červenou cibulí domaci fokaca top recept focaccia top recepty foccacia foccacia pauluse foccacia recept paulus focacia paulus italská foccacia bez kynutí chleba vaněk foccacia top recepty italská fokača podle pauluse recepty