Chleba podle Romana Vaňka

Khase Kuchařka: Khase

Doba přípravy: cca 1 hod. pečení 1 velký bochník Domácí pekárna 39 názorů

Suroviny

600 g pšeničné hladké mouky
400 g žitné mouky
25 ml octa
25 g soli
30 g čerstvého droždí
5 g kmínu
700 ml vlažné vody
žitná mouka na vysypání ošatky
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše jsem dala do pekárny a zapnula jsem program těsto, cca po hodině jsem těsto z pekárny vyndala (ještě to tam mělo být půl hodiny) a přendala ho do ošatky, kde kynulo cca 50 min.

  2. Pak jsem těsto vyklopila na plech(pečící papír) a dala do zapařené a vyhřáté trouby na 250°C, po 3 minutách jsem otevřela troubu, aby přebytečná pára unikla a dále jsem pekla 1 hodinu na 180°C.

Poznámka

Chleba je opravdu výtečný,tak jako všechny ostatní jeho recepty.

Pan Vaněk v kuchařce radí,rozdělit těsto na dva díly a upéci dva bochánky,jelikož nemám dvě ošatky,udělala jsem jeden velký.Dále pak radí jak zapařit troubu,rozprašovačem na kytky - dokud se nevytvoří oblak páry.A těsto na chleba nedělá v pekárně,ale všechny suroviny smíchá v míse a pak to vše přendá do robotu a míchá 10 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chleba podle Romana Vaňka

  • Gabina Gabina

    1974andrea: tak díky :-K zkusim

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Gabina: Ošatku je prý dobré vysypat škrobem ;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Výborný chlebík :yes: pekla jsem z poloviční dávky, těsto jsem zadelala večer a nechala kynout v lednici. Akorát pořád zápasům s vyndávání chleba z osatky. I když pořádně pomoucnim, přesto se mi někde přilepí a špatně se vyndavá

    Odpovědět

  • Tom Tom(neregistrovaný)

    Roman Vaněk: Máš ho v kuchařce vole!:-!

    Odpovědět

  • Roman Vaněk Roman Vaněk(neregistrovaný)

    Milá Khase, to není můj chleba!!! :-S:no: Nedávejte sem laskavě žádné další šmakulády pod mým jménem!!! S pozdravem Roman Vaněk.

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Chleba je skutečně výborný, pekla už jsem ho dvakrát za sebou - z poloviční dávky a vždy se povedl. Vydrží dlouho měkký. ;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Včera jsem se pustila do pečení tohoto chleba. Těsto je příjemný, dobře se s ním manipuluje, jenom já jsem neodhadla velikost ošatky a bylo to jako "Hrnečku, vař" :-) Chleba je chuťově výbornej, nejlepší, co jsem zatím pekla, jenom se mi povedl takový "šišoidní", velmi rustikální na pohled :-) Kdyby něco, klidně moje foto smaž, pochopím :-D ;-)

    Odpovědět

  • Vaněk Roman Vaněk Roman(neregistrovaný)

    Všechny díly pořadu Peklo na talíři s Romanem Vaňkěm a mnoho dalších zajímavostí najdete na www.VanekRoman.cz :)

    Odpovědět

  • zlatouch zlatouch

    Výborný chlebík :yes: Včera jsem pekla z poloviční dávky a dnes nanovo :D Přidávám fotečku a bodík :yes:

    Odpovědět

  • Besinka35 Besinka35

  • pipre pipre

    Dnes jsem pekla z poloviční dávky a musím říct, že budu péct častěji. Velmi mi chutná. :yes::yes:+
    Přidávám 15.bodík a foto.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:tento chleba je zatím nejlepší z mnou vyzkoušených- jednoduchá příprava a ta chuť je opravdu skvělá.Peču v římském hrnci,který nenamáčím,ale i s víkem ho řádně nahřeju,pak na papíře opaatrně vložím chléb nakynutý ,zavřu a peču na 200st. cca hodinu..výsledek je dokonale propečený krásný chléb..fotit neumím:(

    Odpovědět

  • Khase Khase(autor receptu)

    zizala:
    moc se Ti povedl:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Na tenhle chleba jsem měla zálusk dávno, uvedení receptu zde a komentáře mě ponoukly, abych vyzkoušela, zda ten můj bude aspoň přibližně stejný, jako ten od autorky hlavní fotky. Chebík je velmi dobrý:-p, s těstem se pracovalo dobře:yes:, zadělávala jsem z poloviční dávky. Tak přidávám fotku i svého bochníčku jako důkaz, že to jde v domácích podmínkách upéct. Ošatku slíbil Ježíšek, takže kynul normálně v míse, ale to je jen detail. Určitě jsem nepekla naposledy;-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Khase teda klobouk dolů, tvůj chleba je nejhezčí ze všech :yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: roman vaněk recepty roman vaněk vaněk recepty roman vaněk kuchařka recepty recepty roman vaněk recepty vaněk roman vaněk kuchařka roman vaněk chleba vaněk kuchařka recepty od vanka roman vaněk nový pořad vaněk roman vaněk jak zapářit troubu vaněk chleba roman vaněk recept kuchař vaněk chleba z trouby kuchařka od vaňka roman vaněk chléb

Zapomněl/a jsem heslo