Suflé s ementálem
Francouzské suflé je lahodná specialita, která díky sněhu z bílků krásně nabyde a je nadýchaná jako obláček. Tentokrát zvolíme slanou variantu a suflé ochutíme petrželkou a ementálem.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a celé uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme je, necháme vystydnout a poté nastrouháme na jemné straně struhadla.
Krok 2: Ve vedlejší misce nastrouháme sýr a část odebereme na krustu.
Krok 3: Troubu včas vyhřejeme na 200 °C. Zapékací misky vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme elektrickým mixérem do tuhé pěny a žloutky přidáme do mísy s nastrouhanými brambory.
Krok 5: K bramborám přisypeme nastrouhaný sýr a nadrobno nasekanou petrželku. Přilijeme mléko, promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Nakonec do vzniklé směsi opatrně zapracujeme vyšlehaný sníh.
Krok 6: Naplníme směsí zhruba do 3/4. Pečeme asi 20 minut. Pak posypeme zbylým sýrem a ještě 5 minut dopékáme. Podáváme horké.
Zveřejněno 1. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Suflé s ementálem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R687O
Moje poznámka
Suflé s ementálem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R687O
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 5 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 38 minutami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 2 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 2 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 3 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 3 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
sýr ementál,
petržel,
vejce,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
tuk,
mouka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.