Zapečená vinná klobása pod bramborami
Oběd pro jednoho se dá krásně připravit i servírovat v jedné misce, a nezašpiníte skoro žádné nádobí. Zapečená vinná klobása s cibulí a bramborami je snadná na přípravu a vystačíte si s minimem ingrediencí.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: Zapékací misku vymažeme máslem.
Krok 3: Do vymazané misky naskládáme polovinu množství nakrájených plátků brambor, mírně osolíme a opepříme. Na brambory položíme do šneka stočenou vinnou klobásu, na kterou dáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli a na ni poklademe druhou polovinu plátků brambor. Brambory opět mírně osolíme a opepříme. Vše zalijeme trochou šlehačky.
Krok 4: Misku dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme do změknutí brambor. Zpočátku misku na 10-15 minut přikryjeme alobalem, poté dopékáme odryté.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečená vinná klobása pod bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8Rj
Moje poznámka
Zapečená vinná klobása pod bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8Rj
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 19 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 21 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hlávkový salát se slaninou
Evule1 před 2 hodinami
Koprová omáčka
LucieKrou před 10 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 12 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 13 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 13 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 14 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 14 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 15 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
brambory,
klobása vinná,
cibule,
smetana ke šlehání,
sůl,
pepř mletý,
máslo
Komentáře (2)