Celozrnná jablečná bábovka
Vláčná bábovka je oblíbeným nedělním dezertem. Vyzkoušejte třeba tuto - připravíte ji z celozrnné mouky a pro ještě větší vláčnost přidáte strouhaná jablka. Bábovka navíc pěkně voní po skořici. Po upečení ji polijte čokoládou.
Postup přípravy
Krok 1: Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu vyhřejeme na 160 °C.
Krok 2: Oloupeme a nastrouháme jablka a smícháme je se všemi ostatními surovinami.
Krok 3: Těsto nalijeme do formy. Pečeme 30-40 minut.
Krok 4: Vychladlou bábovku polijeme čokoládou. Můžeme sypat kokosem‚ oříšky nebo ozdobit bílou čokoládou.
Zveřejněno 12. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnná jablečná bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jROZl
Moje poznámka
Celozrnná jablečná bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jROZl
Nejnovější recepty
Bramboračka dvou barev
Přidáno před 3 hodinami
Tatarský biftek s lojovými škvarky podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Kynutý houskový knedlík
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové krokety z bramborové kaše
Přidáno před 8 hodinami
Mexický guláš sypaný sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí řízek v bramborovém těstíčku
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka olejová
FilipRieger před 10 minutami
Zapečené filé na másle
Sahula před 15 minutami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 27 minutami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 1 hodinou
Tarhoňa pečená v rajčatech
Podry před 1 hodinou
Čočkový prívarok
magdalenka před 2 hodinami
Losos v máslové marinádě
magdalenka před 2 hodinami
Mungo - klíčky
magdalenka před 2 hodinami
Jeanův lázeňský lilek
magdalenka před 2 hodinami
Suroviny:
mouka celozrnná,
cukr krupice,
jablko,
olej,
mléko,
vejce,
semínka slunečnicová,
kypřící prášek,
skořice,
máslo,
mouka hrubá,
čokoláda,
kokos,
oříšky,
čokoláda bílá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.