Cizrnová bublanina
V tomto receptu najdeme netradiční zpracování oblíbené bublaniny. Její těsto obohatí cizrna, která je vhodnou luštěninou pro pečení sladkých moučníků. Zvláčněno je také tvarohem. Ovoce k ozdobení pak volíme podle sezony a naší chuti.
Postup přípravy
Krok 1: Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Krok 2: Žloutky dáme do mixéru, přidáme cizrnu s polovinou jejího nálevu, cukr, olej, tvaroh nebo jogurt. Vše důkladně rozmixujeme.
Krok 3: K tekuté směsi přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem na pečení a nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků.
Krok 4: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a vyskládáme ovocem. Pečeme na 165 °C po dobu 35-40 minut.
Zveřejněno 17. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW57Y
Moje poznámka
Cizrnová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW57Y
Nejnovější recepty
Kuřecí rychlovka na tymiánu
Přidáno před 5 hodinami
Pizza šneky
Přidáno před 6 hodinami
Kakaové bábovičky bez mouky vhodné pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 7 hodinami
Muffiny s kávovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Fazolové houstičky bez mouky pro diabetiky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelené smoothie s jogurtem
Valis před 4 hodinami
Tvarohový linecký koláč
zackovam před 5 hodinami
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku
PavRex před 6 hodinami
Kynuté knedlíky s rebarborou
LudmilaT před 6 hodinami
Tvarohový koláč na listovém těstě
Ivaho před 7 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
PavelK33 před 7 hodinami
Vietnamská grilovaná kachna
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 8 hodinami
Ředkvičkový salát
wimra před 8 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
Misshell před 9 hodinami
Suroviny:
vejce,
cizrna,
cukr krystal,
olej,
tvaroh,
mouka hladká,
kypřící prášek,
ovoce
Komentáře (1)