Čočka na kyselo se sázeným vejcem
Čočka na kyselo je tradiční český pokrm za pár korun. Obvykle se podává buď se sázeným vejcem nebo kouskem uzeniny, a čerstvým chlebem. V této bezlepkové variantě receptu vyniká pikantní chuť harissy.
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme a namočíme do vody alespoň na 2 hodiny. Poté ji uvaříme ve vývaru (nebo ve vodě s bujonem) do poloměkka asi 25 minut.
Krok 2: Čočku scedíme a vývar z ní uchováme.
Krok 3: Na tuku osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na drobounké kostičky, zaprášíme škrobem a zalijeme uchovaným vývarem.
Krok 4: Dochutíme octem, chilli omáčkou a ještě asi 5 minut povaříme. Čočka krásně zhoustne.
Krok 5: Čočku na kyselo podáváme s okurkou a se sázeným vejcem. Můžeme ale přidat i jemně opečený bezlepkový párek nebo bezlepkovou klobásu.
Zveřejněno 26. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka na kyselo se sázeným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5N7D
Moje poznámka
Čočka na kyselo se sázeným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5N7D
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 10 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 8 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 11 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 11 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 13 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 13 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 14 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 15 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 16 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 16 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 16 hodinami
Suroviny:
čočka,
cibule,
sůl,
vývar masový,
škrob kukuřičný,
ocet,
olej rostlinný,
harissa
Komentáře (1)