Jehněčí z jednoho hrnce
Jehněčí plec je vydatné a syté jídlo, které potěší všechny milovníky pomalu dušeného masa. Vše se připravuje v jednom hrnci – šťavnatá jehněčí plec, brambory nasáklé chutí výpeku a aromatické bylinky vytvoří dokonale propojenou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky.
Krok 2: Do většího hrnce dáme olivový olej, na kterém zprudka osmažíme nakrájené maso.
Krok 3: Po chvilce přidáme oloupané, na osminky nakrájené cibule, oloupaná rajčata nakrájená také na osminky a zalijeme bílým vínem.
Krok 4: Směs zamícháme a pod poklicí za občasného promíchání dusíme asi 40 minut.
Krok 5: Potom vše osolíme, podlijeme trochou horké vody, přidáme tymián, zamícháme a dusíme ještě 20 minut pod poklicí.
Krok 6: Po uvedené době přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, na půlkolečka nakrájenou očištěnou mrkev, promícháme a dusíme do změknutí brambor.
Krok 7: Asi 5 minut před koncem varu přidáme hrášek.
Zveřejněno 5. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí z jednoho hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26PY
Moje poznámka
Jehněčí z jednoho hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26PY
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 36 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 37 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
olej olivový,
cibule,
rajče,
víno bílé,
brambory,
mrkev,
hrášek,
sůl,
tymián
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.