Jehněčí kotlet na paprice s kapary

Bahula Kuchařka: Bahula

Jiné maso 1 názor

Suroviny

800 g jehněčí kotlety
200 g cibule
sůl
pepř
sladká paprika
sádlo
50 g slanina
1 PL hladké mouky
1 KL kaparů
2 KL hořčice
150 ml smetany
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Omyté, odblaněné maso nakrájíme na plátky.

  2. Do kameninové mísy dáme vrstvu nakrájené cibule , na ni položíme naklepané a opepřené maso a na vrch opět dáme cibuli. Zatížíme a na den dáme do chladničky.

  3. Na pánvi rozhřejeme sádlo a na kostičky nakrájenou slaninu. Osmahneme v ní cibuli z odleželého masa.

  4. Přidáme osolené a opaprikované maso, které po obou stranách prudce opečeme. Pak přidáme šťávu z odleželého masa, přikryjeme a dusíme asi 45 minut.

  5. Měkké maso přendáme na horký talíř, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a povaříme.

  6. Do omáčky přidáme nasekané kapary, hořčici a zalijeme smetanou.

  7. Omáčku povaříme a maso v ní ještě prohřejeme. Podáváme s vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí kotlet na paprice s kapary

  • spagetka spagetka

    Dobře udělané masínko;-), mám chuť, kapary mám také moc ráda :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: telecí kýta recepty telecí kýta recepty#utm_content=lista jehněčí s kapary jehněčí kotleta recepty recepty z telecí kýty co jsou kapary telecí plecko recepty jehnecí na paprikach jehněčí plátky s kapary

Zapomněl/a jsem heslo