Výpečky z remosky II

tom.palda Kuchař: tom.palda

Doba přípravy: asi 2 hodiny 6-8 porcí Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

3 větší cibule
1 kg libového bůčku
40 g sádla
sůl
pepř
sladká paprika
grilovací koření
voda
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme sádlo a na něj dáme cibuli nakrájenou na kolečka. Na ni dáme na kostky nakrájený bůček, trochu podlijeme vodou, osolíme, okořeníme a dvě hodiny pečeme v remosce, až je maso měkké.

  2. Občas podlijeme (podle potřeby) a promícháme, ať se maso shora nespálí.

  3. K výpečkům je vhodné zelí a bramborový knedlík.

Poznámka

Recept je jednoduchý a je určený pro ty co nemají odvahu, nebo si myslí, že to nejde udělat v remosce, nebo nemají troubu jako já. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Výpečky z remosky II

  • jirholu jirholu

    cathleen: To není pečenka, ale elektrická víceúčelová pánev Eta 1160 - mám ji také. Pečenka byla trochu jiná ;-)

    Odpovědět

  • tom.palda tom.palda(autor receptu)

    Zajisté jsme si ujasnili více věci, aspoň já ano.. :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    tom.palda: I ta "remoska originál" je obchodní název nové vyráběného produktu, který ti budou v Datartu nabízet. Je "remoska" bez jakýchkoliv přídomků - a ta peče tak, jak píšeš, i ta stará, i ta nová. Ty báječné výpečky jsou nepochybně pečené ve starším typu, takovém, jaký mám i já a nikdo mi nevysvětlí, proč ta stará hliníková je mnohem lepší než ty nové teflonové:-8
    Pokud v komentáři mluvila Cat o "klasické", tak jen proto, aby ji odlišila od těch různých pečenek a elektrických pánví - a v komentáři oproti názvu to má toto upřesnění logiku.
    Myslím, že je jasné, kde vznikl problém, který tě tak popudil;-) - Tejaja se přehlédla a svou radu v komentáři 11.9. ve 20.33 směřovala na tebe místo na ten druhý recept, který sice mluví o remosce, ale o remosku nejde.
    Tak jsme si to snad vysvětlili:-), pokud chcete o remosce dále diskutovat, budu muset komentáře přesunout jinam:-(

    Odpovědět

  • tom.palda tom.palda(autor receptu)

    <3 to je dost dobrý.. Levá je ta co jí používaji a nazývají lidé kteří neznají nebo neví jak vypadá ta pravá, tá originální...:-):-):-):-):-):-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    tom.palda: :-D spíš "klasická". Slovo "pravá" mi nabízí otázku, která remoska je tedy ta "levá"? :-D Každopádně pravda je v té informaci o ohřevu - pouze remoska ohřívá (peče) svrchu.

    Odpovědět

  • tom.palda tom.palda(autor receptu)

    cathleen.: ano ale jde hlavně o to, že a to tady někdo nějak nechce pochopit co se snažím říct, že pečenka(tá z receptu o kterém se tady bavíme) od ety pracuje na jiném principu ohřevu(což je patrné z fotek u receptu)a to, že peče zespoda jako jakákoli jiná pánev.. "Remoska" oproti tomu, ať už jí vyrobil kdokoli peče na jiném principu a to shora za pomoci rozvádění tepla po stranách a na dno nádoby.. A teď mám tedy dotaz, jaký je rozdíl, mezi tím, že ty nazveš remosku "klasickou" a já "pravou" . Já totiž osobně taky neznám "klasickou" remosku je jen Remoska originál... Tak a teď babo raď..No asi nejlépe by nám to osvětlili odborníci... a to my tady nejsme.. Ti pracuji v Datartu a smějí se...:-):-):-):-):-):-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    tom.palda: tahle "remoska" od Ety (z receptu Výpečky z remosky 1) se jmenuje pečenka ;-) - měla ji i moje babička. Na klasickou remosku nedám dopustit stejně, jako třeba Merylas a spousta dalších spokojených lidí. :yes:

    Odpovědět

  • tom.palda tom.palda(autor receptu)

    No a ještě jeden na konec.. Pravá remoska je podle mě ta, kterou vyrábí firma Remoska s.r.o. sídlící ve Frenštátě pod Radhoštěm www.remoska.cz . Ostatní jsou buď nápodobeniny, nebo kopie té původní..:-):-):-):-):-):-):-K:-K:-K
    Tolik jen pro vysvětlení, proč tedy pravá remoska..:-K

    Odpovědět

  • tom.palda tom.palda(autor receptu)

    Pro teteja. Potom tedy nechápu, proč to té paní která recept napsala nenavrhnete, když vlastně nedělá recept Výpečky z remosky ale výpečky z pečící pánve.. Já jen nazval skutečnou remosku pravou, protože jsem musel.. Rád nazývám věci pravými jmény.. Toho datartu je mi líto.. Vzhledem k tomu jaké jsem při poslední návštěvě tohoto obchodu viděl prodavače, tak ale pochybuji, že ví k čemu taková remoska vůbec slouží.. pro ně by to mohlo být nějaké zařízení pro přenos hudby nebo dat..:-) Taky ba bylo fajn si zadat do vyhledávače výraz pravá remoska a uvidíte jak taková remoska vypadá... já to pro jistotu udělal..
    No , ale pro klid duší recept předělám na barvitý název " Výpečky z remosky II"..

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    tom.palda: tak už vím proč jsou tady receptíky v názvu 1,2 atd.ono to asi nechce už vzít a nejde teda vložit neb ten název už tu je,tak už teď chápu ,že jsi zvolil tento název i když je vlastně zavádějící neb pravá remoska opravdu neexistuje,je jen jedna a většina jí zná;-);-)A dostali jsme se někam úplně jinam,ale tvoje chyba to není:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    tom.palda: No áno, ale potom by som to nazvala z pečící pánve, nie pravé remosky. ;-) Skúsila som byť za blbca a pýtala som si v Datarte pravú remosku. Nastal všeobecný smiech, čo to vlastne chcem, a či som videla nepravú. ;-):-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Remoska je na pečení fajn. Mám dvě, jednu malou a jednu velkou. Já bych místo papriky a grilovacího koření dala česnek. Ale každý dle své chuti.:-)

    Odpovědět

  • tom.palda tom.palda(autor receptu)

    Pro tejaja.. čekal jsem až se na to někdo zeptá.. Tak když jsem chtěl nazvat recept "Výpečky z remosky" tak to nešlo a musel jsem změnit název.. taky jsem se díval na tento recept a zjistil jsem že není dělaný v remosce , ale spíše bych to nazval pečící elektrickou pánví.. Pravá remoska peče shora ..;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Recept je dobrý, ale prosím, aká je nepravá remoska? Remoska je proste remoska, ani pravá ani nepravá. ;-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Líbí se mi, remosku miluju a používám všude kde to jde. Zařazuju do repertoáru.<3

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo