Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená jehněčí kýta

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 962 kJ /
2 381 kcal
Bílkoviny37,35 g
Tuky127,64 g
Vláknina37,90 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,00 g
Sacharidy253,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme. Krok 2: Jahňacie stehno prešpikujeme slaninou, potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme a pokvapkáme olejom. Krok 3: Podlejeme vodou a zakryté pečieme v rúre asi 40 minút. Potom stehno odkryjeme, poobkladáme zemiakmi, ktoré potrieme paprikou rozmiešanou v oleji. Krok 4: Stehno posypeme majoránkou a tymiánom a dopekáme z každej strany do zlata. Krok 5: Počas pečenia podlievame tak, aby sme mali potrebné množstvo šťavy. Krok 6: Stehno naporciujeme a obložíme zemiakmi.

Zveřejněno 6. 5. 2011 16:10

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená jehněčí kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8V2

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená jehněčí kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8V2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Ctinedra: Ja ich nesolím, ale nič vám nebráni si ich osoliť, nie? ;-)

Ty zemiaky se nesolí?:-O

nooo už rozmražuju kytu a chystam pekač;-)

zní to krásně :-p:-p...ještě sehnat to jehně :-8:yes:

:yes::-K:-K;-):-p mnam, mnam a dávám bodíka:-K

Tejajo, mňam, to bych si dala a je to jednoznačně na 8.bod:yes:

:yes::yes:

Já bych si dala hned:-p, ale doma to nikdo jiný nechce:-(

To se mi moc líbí, hned bych si dala:yes:+6

Vyborny recept,krasne foto..stoprocentne ukuchtim muzickovi,ten je po jehnecim jako divy.:-*

Nemá chybu..:yes::yes:

:-p nádhera:-*:yes:

To jsem jedla naposledy,když jsem byla malá:yes::-K

Terezko, tohle jsem ještě ani nejedla, ale už mám na to chuť:-p:yes:

Tohle vypadá moc dobře :-p , hned bych si dala porcičku :yes: +1:yes:

Tématické fráze:
pecena jehneci kyta, pečené jehněčí, jehněčí kýta recept, jehněčí kýta recepty, jehněčí kýta pecena, jehněčí kýta, jehněčí recepty, recepty jehněči kyta, jehněčí stehno, recept jehneci kyta, jehněčí stehno recept, pečené jehněčí stehno, recept na pečené jehněčí, pečené jehně, pecena jehneci kyta recept, recept pečené jehněčí, recept na jehneči kytu, jehneci recept, jehněčí stehna, recepty z jehněčí kýty

Suroviny:
stehno jehněčí, slanina uzená, česnek, sůl, majoránka, tymián, olej, brambory, olej, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu