Pečená jehněčí kýta

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 70 minút 4 porce Jiné maso 15 názorů

Suroviny

1 jehněčí stehno
150 g uzené slaniny
5 stroužků česneku
sůl
majoránka
tymián
olej
1,5 kg malých ve šlupce uvarených brambor
olej
mletá červená paprika
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme.

  2. Jahňacie stehno prešpikujeme slaninou, potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme a pokvapkáme olejom.

  3. Podlejeme vodou a zakryté pečieme v rúre asi 40 minút. Potom stehno odkryjeme, poobkladáme zemiakmi, ktoré potrieme paprikou rozmiešanou v oleji.

  4. Stehno posypeme majoránkou a tymiánom a dopekáme z každej strany do zlata.

  5. Počas pečenia podlievame tak, aby sme mali potrebné množstvo šťavy.

  6. Stehno naporciujeme a obložíme zemiakmi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená jehněčí kýta

Tématické fráze: pecena jehneci kyta pečené jehněčí jehněčí kýta recept jehněčí kýta recepty jehněčí kýta pecena jehněčí recepty jehněčí kýta recepty jehněči kyta jehněčí stehno recept jehneci kyta jehněčí stehno recept pečené jehně recept na pečené jehněčí recept pečené jehněčí pečené jehněčí stehno pecena jehneci kyta recept jehněčí stehna recepty z jehněčí kýty recept na jehneči kytu příprava jehněčí kýty

Zapomněl/a jsem heslo