Velikonoční sušenky
Vánoce si bez lineckého cukroví umí asi málokdo představit. A co Velikonoce? Toto dokonale křehké a jemné cukroví potěší i na jarní svátky. Máslové těsto velikonočních tvarů po upečení potřeme oblíbenou marmeládou.
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, změklého másla, moučkového cukru, vanilkového cukru, žloutků a citronové kůry zpracujeme hladké těsto. Pokud je příliš suché, přidáme několik lžic mléka. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici asi hodinu odpočinout.
Krok 2: Potom na vále posypaném hladkou moukou vyválíme z těsta placku cca 3 mm silnou, formičkou vykrájíme různé velikonoční motivy, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: V předehřáté troubě upečeme do zlatova (cca 10-15 minut / 180 °C.)
Krok 4: Vychladlé sušenky slepujeme oblíbenou marmeládou a podáváme. Sušenky nepotřebují rozležení, jsou ihned měkké.
Zveřejněno 8. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y1gY
Moje poznámka
Velikonoční sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y1gY
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 2 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 4 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 7 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 40 minutami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 2 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 4 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 4 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 5 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 6 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 8 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 9 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 10 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
kůra citronová,
marmeláda pikantní
Komentáře (1)