Srnčí na houbách

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

Jiné maso 6 názorů

Suroviny

srnčí maso (kýta, svíčková nebo lze použít i vepřové)
cibule
česnek
sádlo
olej
sůl
pepř
kmín
tvrdší houby hřiby suchohřiby
tmavá jíška v prášku (množství dle strávníků)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli a česnek, osmahneme na sádle.

  2. Přidáme na větší kostky nakrájené maso, orestujeme, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.

  3. Během dušení osolíme, opepříme a okmínujeme.

  4. Ke konci přidáme houby a ještě dusíme asi 15 minut.

  5. Zahustíme tmavou jiškou. Podáváme s rýží a zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí na houbách

Tématické fráze: srnčí kýta na houbách zvěřina na houbách srnčí maso na houbách srnčí hřbet na houbách srnčí guláš na houbach srnčí kostky srnčí s rýží srnčí ragú na houbách srnci medailonky srnčí s hřiby srnci na hribech srnci na hribkach srnec na houbách srnka na houbách srnčí houby srncinahoubach srnči srnčí maso s rýží jelení kýta na houbách srnčí recepty